Future DiverCities

Maud Ceuterick

"Latent City - Invisible Fields #2" på Bergen Kjøtt 29.11.2020 14.0029.11.2020 17.00

Publisert

Maud Ceuterick vil lede en samtale på arrangementet Latent City – Invisible Fields #2, 29. november på Bergen Kjøtt.

Maud Ceuterick er postdoktor i digital kultur ved Universitetet i Bergen. Hennes forskning tar for seg kjønn og maktrelasjoner i hverdagen, slik de er gjengitt på skjerm. Hennes postdoktorprosjekt ‘Affirmative Post-Cinema: Narrative and Aesthetic Responses to Gender and Power’ har mottatt EU-støtte (Horizon 2020) og handler om de narrative og estetiske mekanismene av digitale medier, med et spesielt fokus på simulerende teknologier. Ceuterick er fra Belgia, men hun har også studert i Spania og Irland, og fullførte sin PhD i film og mediestudier ved Universitetet i Otago (New Zealand), som førte til hennes første bok: Affirmative Aesthetics and Wilful Women: Gender, Space and Mobility in Contemporary Cinema (2020). Ceuterick har også skrevet om road movie-sjangeren, romfartsturisme i science fiction-filmer, kjønn og husholdning i transnasjonal film, og om det ‘å vandre’ som aktivisme på skjerm og i sosiale media.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.