Future DiverCities

Maria Rusinovskaya

"Latent City - Invisible Fields #1" på Bergen Kjøtt 21.11.2020 14.0021.11.2020 19.00

Publisert

Maria Rusinovskaya vil lede en samtale med VUMA Projects på Latent City – Invisible Fields #1, 21. november på Bergen Kjøtt.

Maria Rusinovskaya er kurator for live-programmet ved Bergen Kunsthall hvor hun siden 2014 har utviklet og presentert et omfattende program med diskursive serier, musikk, performance og bevegelige bilder. I desember 2020 vil hun ta over som daglig leder for BEK. Rusinovskaya har studert kunsthistorie i Murmansk og Oslo, og har tidligere arbeidet som kurator og produsent for Pikene på Broen og ved Murmansk Kunstmuseum i Russland.

Foto: Thor Brødreskift

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.