Future DiverCities

Magnhild Øen Nordahl

"Latent City - Invisible Fields #1" på Bergen Kjøtt 21.11.2020 14.0021.11.2020 19.00

Publisert

Magnhild Øen Nordahl vil lede en samtale mellom Thure Erik Lund og Maren Dagny Juell på arrangementet Latent City – Invisible Fields #1, 21. november på Bergen Kjøtt.

Magnhild Øen Nordahl (f. 1985, Ulstein, Norge) bor og arbeider i Bergen, Norge. I 2018 var hun med å etablere Aldea Senter for Samtidskunst, Design og Teknologi og startet på en doktorgrad i kunstnerisk forskning ved Universitetet i Bergen. Som skulptør er hun interessert i hvordan fenomener vi opplever gjennom kroppens sanseapparat blir oversatt til abstrakte konsepter, og hvordan vi bruker disse forståelsesmodellene til å organisere, systematisere og forme en kaotisk verden. I tidligere prosjekter har hun tatt for seg kroppsbaserte måleenheter, tallsystem, formelen for jorden sin form og andre type universelle standarder, som for eksempel standard byggemoduler i 3D-modelleringsprogramvare. I hennes pågående arbeide undersøker hun abstraksjon i tilknytning til 3D-modellering og forholdet mellom det fysiske og digitale i skulpturformatet. Øen Nordahl har stilt ut sine verk på steder som Bergen Kunsthall, Astrup Fearnley Museet, Oslo; Palais de Tokyo, Paris; og Banff Center for Arts and Creativity, Alberta.

Magnhild Øen Nordalhs hjemmeside.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.