Arrangement

Lydverksted for familier med Oda Bremnes

BEK, C. Sundts gate 55, 9. etg 20.03.2022 13.0020.03.2022 16.00

Publisert

Bli med kunstner Oda Bremnes i å utforske hvordan man kan lage ulike lyder og leke seg med musikk. Intrikate maskiner og objekter, elektrisitet og mekaniske bevegelser; Oda har mange spennende kreasjoner som hun viser frem, og som inspirerer til eksperimentering med lyd. 

Søndag 20. mars
13.00-16.00
BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje

Med mange forskjellige stasjoner som inviterer alle til å delta, passer verkstedet godt for barn i barnehage- og småskolealder og familiene deres. Verkstedet er gratis, og det er bare å stikke innom – ingen påmelding nødvendig!

Verkstedet byr på flere opplevelser: En ombygd radio, som fortsatt kan ta imot signaler fra FM-nettet, fjernstyres fra en datamaskin for å gi retning til tuner og antenne. Deltakerne eksperimenterer med ulike materialer, fra fjær til gummistrikker, for å skape lyd og lage enkle instrumenter. Lyd brukes for å skape bevegelse i vann. Det er også en robotlampe som barna kan koble seg på for å lage stemme til roboten.

Lydverkstedet er en del av Resonating Nordnes søndag 20. mars, som inngår i programmet til Borealis 2022. Kl. 10.00-13.00 samme dag kan du også stikke innom BEK for å ta deg en kopp kaffe og høre på Radio Multe 93.8 FM, Bergens nyeste eksperimentelle radiokanal. Fra sitt studio i Nygårdsgaten sender de et program om Nordnes’ historie på 93.8 FM, med Anna Watson, Evy M. Sørensen, Karen Werner og livemusikk fra Fabian Lanzmaier.

Oda Bremnes 

Oda Bremnes er en kunstner som undersøker hvordan vi svarer følelsesmessig på teknologi. Arbeidet hennes består av interaktive videoinstallasjoner, lyd og elektronikk. Hun eksperimenterer med spøkelser som et opplevd nærvær og undersøker hvordan tilsynelatende livløse objekter og maskiner kunne vært anerkjent som levende vesener. Bremnes fullførte nylig masterprogrammet i kunst ved Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst, KMD, Universitetet i Bergen.

Foto: Oda Bremnes.