Arrangement

Lokale objekter av The Rural Reading Room

Le Maires Vei 1, Kirkenes 17.08.2013 20.0017.08.2013 21.00

Publisert

Områdene rundt Kirkenes er en sammenhopning av fragmenterte landskap fra ulike tider – en uensartet konstellasjon av objekter, steder og fenomener.

Å møtes stående rundt et bord som felles samlingspunkt for aktivitet, er åpnende i forhold til samtalen. Det inviteres til å danne et tenkt rom – som en leirplass hvor man bygger et bål sammen, for å danne et midlertidig hjem uten vegger mot mørket og kulda.

Lørdag 17.8. inviterer vi til en sammenkomst i Le Maires vei 1 (LM1) i Kirkenes, som varer fra kl 20.00 til 21.00. Programmet består av teodolitt, leire (live), hurdy-gurdy, horisontale linjer, høytlesning, m.m.

Rural Reading Room organiseres av Espen Sommer Eide, Hilde Methi, Morten Torgersrud og Kristin Tårnesvik. Prosjektet tar sitt navn fra ‘rurale leserom’ som ble bygget etter revolusjonen i Russland på 20-tallet. Disse var tenkt som en slags periferiens versjon av de mer kjente arbeiderklubbene. En annen referanse er konseptualisten Andrej Monastyrskijs begrep om den kollektive handlingen og det performative objektet.

Rural Reading Room er støttet av Norsk Kulturråd, Nordnorsk Kunstnersenter og Samisk Kulturråd.