Arrangement

LMW på Heimdal kunstforening

Heimdal kunstforening 16.01.2016 13.0028.01.2016 17.00

Publisert

https://heimdalkunstforening.wordpress.com

Kunstnergruppen LMW ble dannet i 2004 med en utstilling på Kristiansands Kunsthall. Utstillingen, Dialog/Overgang, ble første i en serie som varte til 2011, med visninger på gallerier, museer, teater og festivaler. Som tittelen sier, handlet hele prosjektet om dialog mellom tre kunstnere med tre ulike former for kunstnerisk praksis, og om utforsking av overganger mellom disse. Dialog/Overgang serien bestod av installasjoner med en blanding av maleri, foto, video, digitalbilder, silketrykk, lys og lyd. Siste prosjekt i serien ble presentert under utstillingen BGO1 på Bergen kunstmuseum KODE i 2010-11. En av utstillingene i serien fant sted på Trondheim Kunstforening i 2005.

Utstillingen på Heimdal Kunstforening er ikke en videreføring av Dialog/Overgang men allikevel er det en ny dialog mellom kunstnerne. Etter flere år med arbeid på store offentlige utsmykninger, har Jon Arne Mogstad brukt noen måneder på atelier for å lage en serie med store malerier der han utforsker tekstilfarge som medium. Materialets transparens og flyttende kvalitet skaper nye muligheter for en videre utvikling av abstrakt maleriets formspråk og bygger på Mogstads mangeårig praksis som maler.

Jeremy Welsh har for anledning laget en kort digitalanimasjon med tittelen New Rose basert på disse malerier til Jon Arne Mogstad. Videoen er både kommentar og undersøkelse av malerienes detaljrik overflater, og er samtidig en lenke tilbake til begynnelsen av Dialog/Overgang, hvor Welsh laget en animasjon som denne gangen ble prosjissert direkte på en av Mogstad’s malerier.

The Atmospherics er et pågående prosjekt av Lossius og Welsh, basert på feltopptak i landskapet. Lyden er tatt opp med en ambisonic mikrofon, som kaprer lyd samtidig fra alle himmelretninger og danner grunnlaget for å skape installasjoner med surround lyd. Videoen er spillt inn med høyoppløsning (4K) kamera, som kaprer mye detalje og subtile nyanser. Materialet i både lyd og bilde er bearbeidet under redigering for å skape installasjoner som er assosiative og reflekterende heller en dokumentariske. Begge kunstnere er veldig opptatt av samtidsmusikk, og det kan sies at dette felles arbeid er en form for komposisjon. The Atmospherics har så langt blitt presentert på flere utstillingssteder, inkludert Bomuldsfabriken Kunsthall, Arendal og Galleri 3,14 i Bergen. Senere i 2016 blir den største installasjon så langt stillt ut på Kunstmuseum i Sogn og Fjordane, Førde. Prosjektet har vært støttet av Norsk Kulturråd, Billedkunstnernes Vederlagsfond, Bergen Kommune og Trondheim Kommune.

Fra 2004 – 2009 var alle tre kunstnere tilknyttet Kunst og Designhøgskolen i Bergen. Nå for tiden er Mogstad og Welsh professorer på Kunstakademiet i Trondheim NTNU og Trond Lossius er forskningsleder på Bergen Senter for Elektronisk Kunst.

http://jewelsh.blogspot.no
http://trondlossius.no/
http://jamogstad.com