Future DiverCities

Kortforelesning av Anders Rubing

"Latent City - Invisible Fields #1" strømmes fra Bergen Kjøtt 21.11.2020 14.0021.11.2020 19.00

Publisert

I denne presentasjonen vil Anders Rubing reflektere over videoprogrammet til utstillingen Den latente byen. Han vil trekke veksler på sitt pågående forskningsarbeid ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK) ved UiB, der han fokuserer på migrasjon, sosial ulikhet og kjønn. I sitt arbeid undersøker han hvordan fremtidsvisjoner av det urbane er produsert av diskurser rundt sikkerhet og motstandsdyktighet. Som arkitekt og lærer har Rubing en bred tilnærming til arkitektur, som både påvirker og påvirkes av samfunn, politikk, økonomi, kamp for demokrati, mangfold, undertrykkelse og ulikhet. Miniforedraget varer omtrent 20 minutter og vil holdes på engelsk.

Medvirkende kunstnere i videoprogrammet er Aleksander Johan Andreassen, Aske Thiberg, Jonas Ersland, Pia Rönicke, Stephen Connolly og Tivon Rice. Videorprogrammet vil vises digitalt på bek.no i hele utstillingsperioden. Mer info kommer. På grunn av gjeldende restriksjoner relatert til covid-19 for arrangementer i Bergen vil selve utstillingen være stengt for publikum.

Anders Rubing (f. 1983 i Umeå, Sverige) er arkitekt og for tiden stipendiat på Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Bergen. Hans forskningsprosjekt har et fokus på migrasjon, sosial ulikhet og kjønn, og ønsker å undersøke hvordan fremtidsvisjoner av det urbane er produsert av diskurser rundt sikkerhet og motstandsdyktighet. Som arkitekt og lærer har Rubing en bred tilnærming til arkitektur, som både påvirker og påvirkes av samfunn, politikk, økonomi, kamp for demokrati, mangfold, undertrykkelse og ulikhet. Rubing var medredaktør på den prisbelønte boken The City Between Freedom and Security(2017). Han ble utdannet på Bergen Arkitekthøgskole (BAS) i 2012 og er lærer på samme institusjon. Rubing har står bak en rekke offentlig oppdrag, byplaner og arkitektur, og er en av tre kuratorer for den nordiske arkitekturutstillingen Jävla kritiker!.

Portrettfoto: Thor Brødreskift
Bilde fra Jævla kritiker!

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.