Future DiverCities

«It fits beautifully in the palm of your hand» av Maren Dagny Juell

"Den latente byen": Presentasjon på bek.no 12.11.2020 29.11.2020
"Latent City - Invisible Fields #1" på Bergen Kjøtt 21.11.2020 14.0021.11.2020 20.00

Publisert

It fits beautifully in the palm of your hand (2020)
Maren Dagny Juell
Videoinstallasjon

Se digital presentasjon av installasjonen her.

The invention of multitouch
Ignores unintended touches…
Super intuitive…
WE HAVE DESIGNED SOMETHING WONDERFUL FOR YOUR HAND, JUST WONDERFUL
I just take my finger and I scroll..
I just tap them

– Steve Jobs, iPhone Launch 2007

I Maren Dagny Juell sin videoinstallasjon It fits beautifully in the palm of your hand, er taktile egenskaper ved iPhonen som det harde og glossy, blandet sammen med det magiske og ubegripelige ved den lille maskinen. En voiceover bestående av en ytre og en indre monolog, gir innblikk i hvordan balansen mellom det faktabaserte og det personlige veksler mellom spenning og harmoni.

Maren Dagny Juell er invitert av BEK til å utvikle et nytt verk med utgangspunkt i den formidable teknologiutviklingen de siste 20 årene, og som vi tematiserer i forbindelse med BEK sitt 20 års jubileum i år.

Maren Dagny Juell (f. 1976 i Oslo) jobber med video, Virtual Reality og installasjon. Hun har MA fra Chelsea College of Art and Design, London (2004) og har hatt separatutstillinger ved blant annet Atelier Nord, Trafo Kunsthall, Trøndelag Senter for Samtidskunst, Podium Oslo og Akershus Kunstnersenter. Hun har deltatt ved en stor rekke gruppeutstillinger i inn- og utland, blant annet  Astrup Fearnley Museet (2008), Stavanger Kunstmuseum (2015), The Australian Video Biennial (2017/2019) og Riga Photography Biennial (2020). Maren jobber for tiden med et KORO-oppdrag til Campus Ås og en separatutstilling ved Tenthaus Oslo. Hun driver det kunstnerdrevne visningsstedet She Will Artspace sammen med Liv Tandrevold Eriksen.

Maren Dagy Juells hjemmeside.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.