Arrangement

Intersymmetric_NNNB_BEK av Rian Treanor

Østre, Østre Skostredet 3 12.11.2022 17.30

Publisert

Rian Treanor fortsetter å utvikle prosjektet Intersymmetric – en unik trommemaskin for flere utøvere som lar flere spille sammen i sanntid over nettet. Treanor har bygd den i samarbeid med Mark Fell. Til symposiet “The Only Lasting Truth is Change” gjennomfører Treanor en workshop som utforsker nye måter å skape lyd og lage algoritmiske mønstre på. Han leder også en liveperformance i samarbeid mellom ulike deltakere som kan delta fysisk eller på avstand via nett. Performancen bygger på materialer utviklet under workshopen. 

Workshop
9.-10. november

Presentasjon og liveperformance
Tid: 12. november kl. 17.30
Sted: Østre, Østre Skostredet 3
Strømmes her: https://vimeo.com/event/2528179

Workshopen gjennomføres i samarbeid med Nyege Nyege som fortsettelse av en serie BEK og EKKO startet i Bergen i 2021. Workshopen er utviklet for og sammen med personer med ulike kognitive utfordringer, og vil munne ut i en ny gruppeperformance som finner sted på Østre i Bergen lørdag 12. november kl. 17.30. 

Intersymmetric-serien begynte i 2020, da både Fell og Treanor jobbet med alternativer til liveperformance med fysisk frammøte. De tidligere eksperimentene deres ledet til et mer omfattende prosjekt med ambisjon om å la deltakere uten spesialkunnskaper kunne ta del i gruppeperformancer. Programmerer James Bradbury ble brakt inn for å utvikle et brukergrensesnitt for nett til systemet, med vekt på å gjøre det tilgjengelig. Mønsterne blir delt i sanntid, så dersom en bruker i en annen by eller et annet land gjør en endring, vil endringen umiddelbart gjenspeiles på maskinene til andre brukere. Prøv det her: www.intersymmetric.xyz/nnnb

Under workshopen i Bergen blir deltakerne invitert til å bruke spesialbygde verktøy for å spille sammen med komplekse musikalske systemer, men på en inviterende og dynamisk måte som ikke krever spesialkunnskap. Deltakerne skaper performative regelsett, omtrent som regler i et spill, og utvikler meningsfulle, ikke-verbale og overraskende former for samspill i grupper. 

Workshopen, presentasjonen og performancen blir organisert av BEK, Ekko og Østre for symposiet The Only Lasting Truth is Change.

RIAN TREANOR

Rian Treanor arbeider på nyskapende vis i krysningspunktet mellom klubbkultur, eksperimentell kunst og datamaskinmusikk. Han skaper en fascinerende verden av musikk, komponert av fragmenterte og sammenførte elementer. Etter en serie EP-er på The Death of Rave & Warp underlabel Arcola, har hans siste LP-er «ATAXIA» og «File Under UK Metaplasm» for Planet Mu i 2020 etablert ham som en både forstyrrende og essensiell ny stemme i britisk undergrunnsklubbmusikk. Ved å bruke programmeringsspråket Max/MSP, spesiallager han programvare for å utforske utvidede rytmiske teknikker og algoritmiske prosesser. Han bygger innretninger som gjør det mulig å skape spontane mønstre innenfor ulike typer samarbeid, workshoper, liveperformance og installasjoner. 

NYEGE NYEGE

Nyege Nyege Festival ble grunnlagt i Uganda i 2014 som en inkubator for å utvikle nye talenter fra den østafrikanske regionen. Siden den gang har Nyege Studios og de tilhørende plateselskapene Hakuna Kulala og Nyege Nyege Tapes sluppet over 35 album, vært på turne med over 300 internasjonale konserter og fått en rekke priser og anerkjennelse for sin banebrytende virksomhet, både når det gjelder plateutgivelser og festivalen selv. Sammen med sine partnere tilbyr Nyege Nyege nå en fullstendig pakke med plateselskap og management for musikere, inkludert sitt eget bookingbyrå. 

Bildekreditering: 1, 5-6) Foto fra workshop på Østre under symposiet i 2021: Åse Løvgren. 2-4) Skjermbilde av brukergrensesnitt, foto fra workshop på Focal Point Gallery og portrett gjengitt med tillatelse fra Rian Treanor.

Klikk her for å gå tilbake til det fullstendige symposieprogrammet