Arrangement

The Only Lasting Truth is Change: Anarchy, Traces, Mountains

Bergen og online 09.11.2022 13.11.2022

Publisert

BEK har gleden av å presentere en ny utgave av symposiet The Only Lasting Truth is Change, som undersøker nåværende og framtidige rammeverk for kunst, teknologi, natur og makt. Se fullt program her!

Blant bidragsyterne er Catherine Malabou, Elizabeth Povinelli, Ingrid Burrington og Ann Chen, Susan Schuppli, Eduardo Williams, Toril Johannessen, Hanan Benammar, Rehana Zaman, Matti Aikio, Helle Siljeholm, Ng Tsz-Kwan, Rian Treanor og Andrea Spreafico. Symposiet utfolder seg i Bergen og online 9.-13. november 2022.

Vi bruker Anarchy, Traces og Mountains som grunnlag for undersøkelsen vår og utforsker rommene kunsten kan tilby for fri tenkning, ubegrensede diskusjoner og radikal endring. Vi inviterer kunstnere, forskere og publikum til å prøve ut nye taktikker for å navigere i virkeligheten. I fellesskap lærer vi av nye former for selvorganisering, autonomi, solidaritet og gjensidig avhengighet av hverandre. Vi vil lete etter verktøy for å synliggjøre, forstå og gjøre formbare avtrykkene av vår tids store utviklingstrekk – den teknologiske utviklingen, krigens preg på samfunnet, økologisk ruin og kollaps i store politiske systemer. Gjennom samtaler, workshoper, performancer, visninger og vandringer vil vi lete etter nye strategier for å skrive oss selv inn i framtidens teknologiske og politiske landskap. 

Fra Himalayas isbreer i tilbakegang til databrikkefabrikker i Taiwan, fra gatehjørner som helliggjøres i Hongkong til militære soner i Nord-Norge, fra okkupert territorium i Vest-Sahara til jordbruk i Skottland og til tunneler og huler under fjellene i Bergen – bli med på en reise inn i hva kunst kan gjøre og være i en verden som er i konstant endring. 

Symposiet “The Only Lasting Truth is Change” låner tittelen sin fra den toneangivende science fiction-forfatteren Octavia Butlers Parable of the Sower (1993). Denne utgaven organiseres av BEK med støtte fra Norsk kulturråd, Fritt Ord, Bergen kommune og Royal Norwegian Embassy in Beijing, og i samarbeid med Northing, Hordaland kunstsenter, Ekko, Østre, Nuts And Bolts og Entrée. Grafisk design av Vera Gomes.