Kunngjøring

Inter-symmetric Workshop BEK – en workshop med Rian Treanor

Østre, Østre Skostredet 3 15.11.2021 11.0017.11.2021 13.30

Publisert

Som en videreføring av prosjektet Inter-symmetric Works, som utforsker nye former for fjerndeltakelse og interaksjoner mellom publikum og musikere over nettet, samler Rian Treanor en gruppe deltakere til workshop om lydsyntese og algoritmisk komposisjon. Workshopen er en del av symposiet The Only Lasting Truth is Change.

Workshopen er utviklet for og med personer med ulike nivå av lærevansker som er interesserte i lyd og musikk. Ved å benytte seg av spesialbygde musikkinstrumenter, inviteres deltakerne til å spille sammen med komplekse musikalske systemer, men på en inviterende og dynamisk måte som ikke krever spesialkunnskap. Deltakerne skaper performative regelsett, omtrent som regler i et spill, og utvikler meningsfulle, ikke-verbale og overraskende former for samspill. 

Prosjektet Inter-symmetric Works er utviklet i samarbeid med Mark Fell og undersøker forhold mellom performative regelsett, algoritmiske prosesser, verktøy for improvisert komposisjon, musikalsk struktur og samspill mellom utøvere. 

Workshopen i Bergen, som organiseres av BEK i samarbeid med Ekko, vil munne ut i en gruppeperformance 20. november med Rian Treanor og workshopdeltakere.

Rian Treanor

Rian Treanor arbeider i krysningspunktet mellom klubbkultur, eksperimentell kunst og datamaskin-musikk. Han skaper en fascinerende verden av musikk, komponert av fragmenterte og sammenførte elementer. Etter en serie EP-er på The Death of Rave & Warp underlabel Arcola, har hans siste LP-er ATAXIA og File Under UK Metaplasm for Planet Mu i 2020 etablert han som både en forstyrrende og essensiell ny stemme i britisk undergrunn klubbmusikk. Ved å bruke program som Max/MSP utvikler han software som er spesielt laget til bestemte brukergrupper. Her undersøker han utvidede rytmeteknikker og algoritme-prosesser og bygger enheter som gjør det mulig med spontane modulasjoner av mønstre med forskjellige samarbeid, workshops, live performance og installasjoner.

The Only Lasting Truth is Change

TThe Only Lasting Truth is Change er et utvidet symposium som utforsker framtidige rammeverk for kunst, teknologi, natur og makt. Det organiseres av BEK med støtte fra Norsk kulturråd, Fritt Ord, Bergen kommune og KORO, og i samarbeid med Ekko, Østre, Aerial, Radio Multe 93.8 FM og KOROs prosjekt STUDIO. Grafisk design av Vera Gomes.

Bildekreditering: Foto fra Rian Treanor.

Tilbake til det fullstendige symposieprogrammet