Arrangement

Rian Treanor: Inter-symmetric Workshop BEK

Østre, Østre Skostredet 3 20.11.2021 23.00

Publisert

Performance
20. NOVEMBER 23.00
Østre, Østre Skostredet 3
Gratis ved registrering på https://bek.ticketco.events/
Billetter i døra: 100 kr

Rian Treanor leder en ny gruppeperformance med materialer skapt i samarbeid gjennom en workshop som utforsket nye former for lydsyntese, algoritmisk komposisjon og samarbeidsstrategier for live fremføringer. 

For BEKs symposium har Rian Treanor ledet en ny workshop utviklet for og med personer med ulike nivå av lærevansker som er interesserte i lyd og musikk. Workshopen er en del av det pågående prosjektet Inter-symmetric Works, som utforsker nye former for fjerndeltakelse og interaksjoner mellom publikum og musikere over nettet. 

Ved å benytte seg av spesialbygde musikkinstrumenter, inviteres deltakerne til å spille sammen med komplekse musikalske systemer, men på en inviterende og dynamisk måte som ikke krever spesialkunnskap. Deltakerne skaper performative regelsett, omtrent som regler i et spill, og utvikler meningsfulle, ikke-verbale og overraskende former for samspill. 

Prosjektet Inter-symmetric Works er utviklet i samarbeid med Mark Fell og undersøker forhold mellom performative regelsett, algoritmiske prosesser, verktøy for improvisert komposisjon, musikalsk struktur og samspill mellom utøvere. 

Workshopen ble organisert i samarbeid med Ekko.

Rian Treanor

Rian Treanor arbeider i krysningspunktet mellom klubbkultur, eksperimentell kunst og datamaskin-musikk. Han skaper en fascinerende verden av musikk, komponert av fragmenterte og sammenførte elementer. Etter en serie EP-er på The Death of Rave & Warp underlabel Arcola, har hans siste LP-er ‘ATAXIA’ & ‘File Under UK Metaplasm’ for Planet Mu i 2020 etablert han som både en forstyrrende og essensiell ny stemme i britisk undergrunn klubbmusikk.

Ved å bruke program som Max/MSP utvikler han software som er spesielt laget til bestemte brukergrupper. Her undersøker han utvidede rytmeteknikker og algoritme-prosesser og bygger enheter som gjør det mulig med spontane modulasjoner av mønstre med forskjellige samarbeid, workshops, live performance og installasjoner.

Foto: Rian Treanor (1), Åse Løvgren (2–3).

Tilbake til det fullstendige symposieprogrammet