Symposiet

I Shall Sing Until My Land Is Free

Vestre, Vestre Skostredet 2 09.11.2022 19.3014.11.2022 17.00

Publisert

I Shall Sing Until My Land Is Free er en eksperimentell ukrainsk label som støtter Ukrainas motstandskamp mot Russland ved å donere overskuddet sitt til selvforsvar og humanitære stiftelser. I Shall Sing Until My Land Is Free er dedikert til alle som slåss for frihet og uavhengighet verden over. 

Pop up-butikk
Åpning: 9. november kl. 19.30 
Sted: Vestre, Vestre Skostredet 2
Åpningstider: 10.–13. november, 12.00-17.00

I Shall Sing Until My Land Is Free drives av Dmytro Fedorenko og Kateryna Zavoloka som en underlabel og et kulturelt og politisk prosjekt under det ukrainske plateselskapet Prostir. Gjennom å utgi og selge eksperimentell musikk, billedkunst og merchandise, genererer labelen inntekter som blir fordelt til selvforsvar og humanitære stiftelser i Ukraina, sykehus, evakueringsteam og lokale frivillige aktivister. Ved siden av det finansielle aspektet arbeider labelen for å synliggjøre støtten fra den internasjonale eksperimentelle scenen. 

I Shall Sing Until My Land Is Free

Navnet er hentet fra et spor av Muslimgauze, en av artistene på labelen, og viser til historier om ukrainske forsvarssoldater som synger og spiller musikkinstrumenter i skyttergravene og under ild. 

“Vi vet ikke når krigen med Russland vil ta slutt. Så lenge kampen fortsetter, vil vi ta del i den ved å bidra på de måtene artister kan. Etter at krigen er over, vil det fortsatt være et stort behov for rehabilitering og gjenoppbygging en tid framover. Vi må planlegge langsiktig – det er og kommer fortsatt til å være mye arbeid som må gjøres for å sikre seieren og gjenreisningen av Ukraina. Det er årsaken til at vi startet dette prosjektet for å støtte den ukrainske motstandskampen”, skriver kunstnerne bak labelen. 

Prosjektet har fått støtte og hjelp fra Staalplaat i Amsterdam, Nederland og The Label i Edmonton, Canada, såvel som de polske vinyl- og cd-trykkeriene Monotype pressing og X-DiSC.

https://ishallsinguntilmylandisfree.com/
https://ishallsinguntilmylandisfree.bandcamp.com/

Bildekreditering: Visuelle materialer og omslag fra utgivelser på I Shall Sing Until My Land Is Free er gjengitt med tillatelse fra labelen.

Klikk her for å gå tilbake til det fullstendige symposieprogrammet