Gjennom året inviterer BEK publikum til flere presentasjoner, visninger, samtaler og konserter med kunstnere og musikere som bruker teknologi i sine praksiser. Vi viser frem prosjekter utviklet i våre studioer, nye kunstverk skapt på bestilling av BEK og work-in-progress med kunstnere på arbeidsopphold. I tillegg presenterer vi et diskursivt program som inviterer kunstnere, forskere og publikum til å delta i diskusjoner om bredere teknologirelaterte problemstillinger.

Et av våre største årlige arrangementer er BEK Åpningsuke – en minifestival i februar med kunstnersamtaler, workshoper, performancer og filmvisninger. Åpningsuke gir oss en anledning til å åpne opp for publikum hva BEK jobber med, og gi innsikt i ellers usynlige prosesser i våre studioer og laber. Her presenterer vi prosjekter som ble utviklet på BEK, arbeidet til kunstnere som på ulike måter er tilknyttet vårt miljø, og gir innsikt i noen av problemstillingene vi forsker på.

Vi samarbeider med flere kunst- og kulturaktører i Bergen om presentasjoner og visninger, og deltar årlig med våre prosjekter i blant annet B-open, Bergen Art Book Fair og Kulturnatt Bergen.

Prosjektene utviklet på BEK blir også presentert til publikum gjennom vårt utvidete nettverk av samarbeidspartnere i regionen, landet og Europa (fra Bergen Kunsthall og Borealis i Bergen og Kabuso i Øystese, til Astrup Fearnley Museet og Kunstnerforbundet i Oslo, Barents Spektakel i Kirkenes og Festspillene i Nord Norge i Harstad, til Berlinale i Tyskland, Oscillation i Belgia og Kontejner i Kroatia).

Nylige prosjekter og arrangementer gjennomført på BEK:

Visning av bestillingsverket «Moving Ice» av Susan Schuppli.

BEK på Bergen Art Book Fair.

Bestillingsverket «My Fathers Left» av Amber Ablett.

Familiedag på BEK under Borealis.

BEK Åpningsuke 2024.

Trykk her for å lese mer om hva vi gjør på BEK.