BEK tar årlig imot rundt 40 profesjonelle kunstnere – basert i Bergen, Norge eller internasjonalt – på arbeidsopphold i våre lydstudio, videostudio, elektronikklab og prosjektrom. Kunstnerne inviteres på bakgrunn av open call med utlysning 1-2 ganger årlig. Arbeidsopphold på BEK gir kunstnere mulighet til å jobbe med prosjekter som tar i bruk teknologi på utforskende vis, eller som undersøker forholdet mellom teknologi, kunst og samfunn. Studioene og utstyret står til disposisjon for utprøving og eksperimenter, og BEK deler også gjerne sin ekspertise gjennom kunstfaglig og teknologisk rådgivning under oppholdet. Kunstnere har også mulighet til å presentere work-in-progress i forlengelsen av arbeidsoppholdet.

Lydstudio

BEK tilbyr et fleksibelt lydstudio for komponering, miksing og opptak. Rommet er utstyrt med to Genelec 8050 monitorer og en sub, og en A&H analog mikser, monitorkontroller, en RME Digiface med Ferrofish 16A ADDA interface. Høyttalerne i rommet kan enkelt tilpasses det prosjektet ditt behøver, som kvadrofonisk eller 5.1. For større eksperimenter med flerkanalslyd anbefaler vi at du også booker prosjektrommet og setter opp våre ni Genelec 8040 eller våre fire NNNN Comium 30 med Devor 23 sub til ditt behov. Du kan enten benytte lydstudioets system med programvare som Ableton Live, Pro Tools, Max/MSP, Reaktor, Supercollider, Reaper og Izotope suite – eller ta med din egen laptop og annet lydutstyr og plugge deg inn. I forlengelsen av lydstudio har vi bl.a. forskjellig mobilt feltopptaksutstyr og mikrofoner, inkludert flerkanals lydopptaker og ambisonics-mikrofoner.

Videostudio

Vårt videostudio er optimalt for arbeid med video- og animasjonsprosjekter. Studioet er utrustet med to 5K Apple-skjermer, to aktive høyttalere i stereo, mulighet for 5.1 og en Mac Studio 2022 med tilgang til redigeringsprogram som Adobe Creative Cloud, Final Cut Pro, DaVinci Resolve Studio og lydredigering i Pro Tools, Ableton Live, Max/MSP og Reaper. Man kan også enkelt jobbe på sin egen laptop ved å koble til høyttalere og skjermer. I tillegg har vi DJI Ronin gimbal, Canon Mark III og Sony A1 kamerasystemer.

Elektronikklab

I elektronikklaben kan du jobbe med fabrikkering og modifisering av elektronikk. Vi har loddestasjoner med justerbar temperatur, forstørrelseglass, oscilloskop, Dremel-driller med tilbehør, drillpresse og mye annet. Vi har et mindre lager av komponenter, potmetere, servos, sensorer, koblingsbrett, rPIs og Arduinos.

Verkstedet

Vi har tilgang til et felles treverksted med et stort utvalg maskiner for å jobbe med tre, samt utstyr for spraymaling o.l. Det felles verkstedet er 45 m2, og ligger i samme bygg som BEK, noen etasjer under. Verkstedet har tilgang på en større felles heis med inngang fra baksiden av bygningen.

Prosjektrom

Vi har et stort prosjektrom (71,6 m2) som enkelt kan gjøres om til to mindre (42,2 m2 + 29,4 m2) ved hjelp av en skillevegg. I prosjektrommet er det gulvplass og godt med dagslys, og det er installert flatskjerm og projektor.

Bibliotek

Vi har et oppdatert bibliotek med bøker og tidsskrifter innenfor samtidskunst, lydkunst, elektronikk, maskinlæring m.m. Dette kan du fordype deg i under oppholdet.

Kjøkkenet

Kjøkkenet er BEKs hjerte (og mage), og her møtes vi for å lage mat, spise sammen og bli kjent med hverandre og våre prosjekter. Vi inviterer til måltider sammen i ny og ne, og utenom dette er kunstnere i arbeidsopphold forventet å medbringe egen mat. Det finnes et utvalg butikker innen 10 minutters gangavstand. Kjøkkenet har et kjøleskap, fryser, ovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kaffemaskin, samt et bord man kan bruke til matlaging og bespisning.

Produksjonsutstyr

BEK har utstyr til kunstproduksjon tilgjengelig for kunstnere i forbindelse med arbeidsopphold i våre studio og laber. Se utstyrslisten her.

Trykk her for å lese mer om hva vi gjør på BEK.