Found Sound – å lage musikk gjennom rekontekstualisering av lydopptak

BEK & Bergen Kjøtt 18.06.2024 10.0020.06.2024 17.00

Publisert

I denne workshopen inviterer Jenny Berger Myhre deltakerne til å skape en kollektiv komposisjon basert på feltopptak. I tillegg blir det innføring i bruk av lydredigeringsprogrammet Ableton Live, for de som ønsker det.

Vi skal gå gjennom metoder for å lage musikk av lydarkiver. Først ved å samle lyder, deretter sortere, rekontekstualisere og organisere lydene til en ny helhet som vi til slutt fremfører sammen på Bergen Kjøtt.

I løpet av disse dagene undersøker vi tre temaer i dybden:

  •  Å bli oppmerksom på sin egen tilstedeværelse i opptakssituasjonen — en subjektiv tilnærming til feltopptak.
  •  Empatiske lytteøvelser — å finne strategier for å gi seg selv bedre tilbakemeldinger i komposisjonsprosessen.
  •  Å spille konsert med ferdig innspilt materiale — fra bruk av Ableton Live og andre avspillingsverktøy, til performative og romlige aspekter — avhengig av hva deltakerne er mest interessert i å undersøke.

Tid: 18.–20.juni, 10:00–17:00, konsert 20. juni på Bergen Kjøtt.
Sted: BEK, C. Sundts gate 55 og Bergen Kjøtt, Skutevikstorget 1.
Påmelding: Meld deg på via skjema her innen 14. juni. Nedre aldersgrense er 16 år, og vi oppfordrer unge mennesker til å melde seg på. Det er gratis å delta, og workshopen holdes på norsk, eller engelsk etter behov. Ingen tidligere kunnskap er påkrevd.

Som deltaker i workshopen får du tilgang til Ableton Live under workshopdagene.
Du trenger å ha med din egen laptop, hodetelefoner og gjerne en lydopptaker hvis du har (ta kontakt med oss på resources@bek.no om du trenger å låne noe). Du er velkommen til å ta med egne instrumenter som du selv ønsker, men det er ikke nødvendig.

Workshopen presenteres av BEK – Bergen senter for elektronisk kunst, Bergen Kjøtt og Femme Brutal. Workshopen er støttet av Kulturdirektoratet.

JENNY BERGER MYHRE

Jenny Berger Myhre (1991) er en tverrfaglig kunstner som arbeider med lyd, video og foto. Myhres arbeid utforsker og eksponerer det personlige på en ærlig og nysgjerrig måte, og kretser rundt dokumentasjon og arkiv, intimitet, hukommelse, virkelighet og re-kontekstualisering. Musikken hennes er satt sammen av feltopptak, fragmenter av melodier, modulære synther og lo-fi elektronikk – noe som resulterer i lydlandskap med referanser til både den elektroakustiske tradisjonen så vel som eksperimentell popmusikk. Som utøver streber Myhre etter å skape rom for å lytte sammen, og ønsker å ta bort forventningene om virtuositet i musikken ved å fokusere på lydene i seg selv, og de mentale bildene de skaper i oss.

FEMME BRUTAL

Femme Brutal er et queerfeministisk klubbkonsept og booking kollektiv med base i Oslo og Bergen. Femme Brutal kom ut av et miljø rundt RadiOrakel og Konsertforeninga, omringet av en DIY-etos, med et ønske om å få flere kvinnelige artister opp og frem på scenen, og med en hårete ambisjon om å gjøre musikkbransjen til et mer levelig sted for kvinnelige musikere, teknikere, produsenter og publikum.

Tilgjengelighet

BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.no om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.

Bilder: 1) Jenny Berger Myhre. Foto: Asher Levitas. 2) Jenny Berger Myhre under BEK Symposium 2022. Foto: Nayara Leite.