Kommende arrangementer

Familiedag på BEK

BEK 17.03.2024 13.0017.03.2024 16.00

Publisert

Ta med hele familien og fordyp deg i lydeksperimenter på BEK – Bergen senter for elektronisk kunst.

Familiedagen på BEK er for mennesker i alle aldre. Stikk innom og opplev workshoper fra festivalartister og gøye arbeidsstasjoner der du får leke med lyd. Om du ikke vil delta på noen av workshopene er det masse plass til å tegne, rulle rundt på gulvet, og mer enn nok kaffe og vafler til de som trenger det.

Bygg din egen Juoigganas med Issát Sámmol Hætta – workshop
Workshopen er utsolgt!
Bli med og lær hvordan man lager strengeinstrumentet juoigganas, skapt spesielt for å passe den tonale skalaen til joik. Musiker og joiker Issát Sámmol Hætta fra Máze er din guide når du skal bygge ditt eget instrument helt fra bunnen. Han lærer deg også om joik og samisk kultur mens du bygger!  

Touched by Sound – drop in!
Utforsk lydverdenen til den legendariske instrumentbyggeren Michel Waisvisz gjennom hans håndlagde taktile synthesizere. Berør maling for å aktivere lyder, eller utforsk den magiske Crackle Box – en trykkfølsom synthesizer. Disse underfundige instrumentene er en ypperlig måte å utforske eksperimentelle lyder for små, nysgjerrige mennesker. Kunstner og instrumentbygger Boris Shershenkov vil være til stede for å forklare hvordan alt fungerer, og den bergensbaserte kunstneren og musikeren Karina Sletten bruker instrumentene for å holde minikonserter hver halvtime. 

Instrumentene er laget dagen før på BEK av kunstnere som deltar på «Touched by Sound» workshopen.

Familiedagen er en del av Borealis – en festival for eksperimentell musikk som finner sted i Bergen 13.–17. mars. BEK samarbeider med Borealis om familiedagen, samt bestillingsverket My Fathers Left av Amber Ablett og et arbeidsopphold på BEK med gjestekunstner Elina Waage Mikalsen. Se fullt program på borealis.no.

Foto: Thor Brødreskift, Borealis