Arrangement

Espen Sommer Eide: Imaginalia

Østfold kunstsenter, Fredrikstad 10.03.2018 15.0022.04.2018 17.00

Publisert

Lørdag 10. mars åpner Espen Sommer Eides utstilling Imaginalia ved Østfold kunstsenter. BEK er stolt samarbeidspartner, da Sommer Eide har benyttet vårt lyd- og videoutstyr samt prosjektrom og studioer til denne nye produksjonen.

En komponist, oppgitt over den menneskelige innbilningskraftens grenser og svakheter, reiser ut i naturen, til elva og vidda, for å få kontakt med andre innbilningskrefter. Verket Imaginalia bygger på sanseerfaring ubesudlet av menneskehetens føleri og politikk. Dyrs og planters sansebiologi blir til et grafisk partitur med rytmer og toner bygget på fremmede prinsipper. Samtidig hjemsøkes komponisten stadig av spøkelser fra sin egen fortid, noe som gjør det vanskelig å fullføre verket Imaginalia.

Om Espen Sommer Eide

Espen Sommer Eide (f. 1972) er en kunstner og komponist bosatt i Bergen. Ved å benytte seg av lyd som hovedredskap, undersøker han tema fra det lingvistiske til det sansebiologiske, og skaper nye vitenskapelige og musikalske instrumenter for performativt feltarbeid. Gjennom musikkprosjektene Alog og Phonophani har han vært en fremtredende representant for eksperimentell elektronisk musikk i Norge, med en rekke utgivelser på plateselskap som Rune Grammofon og Hubro.

Verkene hans har vært utstilt og fremført på steder som Manifesta-biennalen, Bergen Kunsthall, Ultima, Borealis, Henie Onstad kunstsenter, Stedelijk Museum, Sonic Acts, Mutek, GRM, Performa Festival m.fl. Eide har også bidratt til en rekke verk som en del av kunstkollektivet Verdensteatret.

Espen Sommer Eides hjemmeside.
Østfold kunstsenters hjemmeside.