Arrangement

Elephant Stories

Festspillene i Bergen - Studio Bergen,Nationaltheatret 28.05.2009 20.0031.05.2009 20.00

Publisert

Upremiere

Passacaglia
Tekst: Tore Vagn Lid

Om dyr
Tekst: Elfriede Jelinek

Regi & audiovisuelt konsept: Tore Vagn Lid
Samproduksjon med Transiteatret-Bergen

Forestillingen er et samarbeid med Nationaltheatret

En nådeløs konfrontasjon med våre livsideal.

Er bevissthet bare elektriske impulser i hjernen? Blir kvinner usynlig når de runder 50? Hva er forholdet mellom biomedisin, livsstilsindustri og “friheten til å velge”? I Elephant Stories blir vår moderne selvforståelse satt på prøve. Prosjektet er satt sammen som en scenisk musikalsk dialog – en utveksling – mellom to teatermaterial, nobelprisvinneren Elfriede Jelineks stykke Über Tiere og Tore Vagn Lids Passacaglia. Dette er også betegnelsen på et dramaturgisk og musikalsk prinsipp hvor et gjentagende grunntema utfordres av en strøm av motstemmer. Elephant Stories blir en dialogisk stafett mellom skuespillere, instrumentalister, korister og høyttalere.

Elfriede Jelinek er kjent for å stå i opposisjon til samtidens vanetenkning. Forfatteren er kalt antidramatiker og setter regissører på prøve over hele Europa.

Tore Vagn Lid var blant fire unge regissører med spesiell invitasjon til Salzburg festspiele 2008. Billetten dit var hans kritikerroste oppsetning av Brechts Die Maßnahme som var én av Festspillene i Bergens nye produksjoner året før. I 2008 mottok Vagn Lid Heddaprisen for årets teaterprosjekt med forestillingen MANN=MANN sammen med Rogaland Teater og hans eget kompani Transiteatret-Bergen. Juryen la vekt på regissørens evne til å forene institusjonsteatrets klassiske profesjonalitet med de frie gruppenes modernitet og nytenkning.

Her ser vi ikke arbeidet til en ung mann, men til en ung mester
Die Welt om Tore Vagn Lid

Forestillingen støttes av Norsk Kulturråd

Det arrangeres en debatt i forbindelse med forestillingen 30. mai