Utvikling

Egyptian Females Experimental Music Session in Surround

Borealis/BEK/Lydgalleriet 09.03.2016 10.0011.03.2016 16.00

Publisert

Første del av workshopen skjer ved BEK. Fredag får de prøve ut sitt eget materiale på 24-kanals høytalerriggen på Lydgalleriet/Østre. Vi håper å kunne hente dem tilbake til bergen ved en senere anledning, slik at vi får hørt hva workshopen kan lede til.

I mange år har Asmaa Azzouz, Shorouk El Zomor, Jacqueline George, Nina El Gebaly, Hagar Masoud og Ola Saad vært en del av miljøet for lydkunst, støy og eksperimentell musikk i Egypt. Alle de seks musikerne er direkte musikalske etterkommere etter den geniale lydkunstneren og kuratoren Ahmed Basiousny, som mistet livet sitt under protestene i Kairo i januar 2011. Basiouny er kjent som en av pionerene innen lydkunst. Egyptian Females Experimental Music Session er et ekte testament for frie og kreative uttrykk, hvor de benytter tonegeneratorer, dekonstruksjon av tonehøyde og klang, jazzstrukturer, feltopptak og lag på lag med lyd. Med en radikal Gjør-Det-Selv-holdning er det symbolsk for Kairos lydlandskap, samtidig som man finner spor av melodier og rytmer gjennom hele dette voldsomme og vakkert orkestrerte eksperimentet.

Etter konserten spiller Mahmoud Refat musikk fra 100 Copies. Produsent og musiker Mahmoud Refat og labelet 100 Copies har vært en viktig drivkraft i egyptisk undergrunnsmusikk i mange år. Han kommer med en bag full av Egypts nyeste utgivelser – rykende fersk festmusikk fra Kairos dansegulv.

Støttet av Den Egyptiske ambassade i Norge og Music Norway.