Symposiet

Eduardo Williams: Embracing Uncertainty

Østre, Østre Skostredet 3 + strømmet på Vimeo 12.11.2022 15.45

Publisert

Eduardo Williams deler utdrag fra sine nyeste arbeider A very long gif og The Human Surge 3 og forteller om sin tilnærming til det å skape film, fysisk intuisjon og den konstante bevegelsen som skaper en melodi av overraskelse, variasjon og forbindelser mellom ulike rom og kropper.

Foredrag og filmvisning
Tid: 12. november kl. 15.45
Sted: Østre, Østre Skostredet 3
Strømmes her: https://vimeo.com/event/2528179

Videoen A very long gif er tatt opp med et svelget kapselkamera, og er en observerende reise gjennom fordøyelsessystemets landskaper sammenstilt med telelinseopptak av detaljene i byer og mennesker som beveger seg i utkanten av synsfeltet vårt. Gjennom å bringe inn lyden av de overlappende bevegelsene i ulike menneskelige ansamlinger innarbeider videoen også et tredje nivå av observasjon. Den sanselige materialiteten av bilder utgjør ulike verdener i seg selv; hva skjer når vi reflekterer over de ulike skalaene som virker sammen i verket? Videoen er produsert av Azkuna Zentroa, www.azkunazentroa.eus, i samarbeid med BEK.

Williams’ neste lengre spillefilm, The Human Surge 3, er filmet i Sri Lanka, Peru og Taiwan nesten utelukkende ved hjelp av et  360º-kamera. Opptakene tar oss med på reise langs en våt spiral av fantasi og virkelighet, og inviterer oss til å tenke på desentralisering, usikkerhet og det flytende. Han undersøker hvilke utslag det får når man venter med framing til postproduksjonsfasen heller enn å ta seg av dette under filming slik det er vanlig å gjøre. Hvordan påvirker det måten vi tenker om ramme og sentrum i bilder på?

Williams’s nye video A very long gif vil bli vist 13. november kl. 12.00-17.00 på Østre.

EDUARDO WILLIAMS

Eduardo Williams er filmmaker og kunstner, født i Argentina. I sine arbeider utforsker han en flytende observasjonsmodus der han ser etter gjensidige relasjoner og åpne eventyr i et fysisk og virtuelt nettverk. Han mener at usikkerhet kan frambringe sine helt egne kilder til skjønnhet, og skaper nye former for småskalamotstand gjennom gleden over felles eskapader og det å være medsammensvorne om å la autonomiens rytmer legge seg over automatikken.

Williams’ kortfilmer har hatt premierevisninger på Cinéfondation, Director’s Fortnight på Cannes-festivalen og FID Marseille. Hans første lengre spillefilm, The Human Surge (2016), vant Pardo d’oro for beste film på Filmmakers of the Present på den 69. Locarno Film Festival, og har senere blitt vist blant annet på Toronto International Film Festival, New York Film Festival og Tate Modern. I 2019 fikk han Lincoln Center Award for Emerging Artists. Hans nyeste kortfilm Parsi (2018 ble produsert av Centre d’Art Contemporain Genève til Biennale de l’image en Mouvement 2018 og hadde premiere på Berlinale – Forum Expanded; den ble også vist på Tate Modern, Julia Stoscheck Collection, Lincoln Center og andre festivaler og museer.

Klikk her for å gå tilbake til det fullstendige symposieprogrammet