Kunngjøring

Dianne Murphy trainee på BEK

BEK, C. Sundts gate 55 12.01.2022 18.03.2022

Publisert

Vi er glade for å kunne ønske velkommen Dianne Murphy, som er trainee på BEK til midten av mars. I løpet av traineeperioden vil hun lære om hvordan en organisasjon som jobber med kunst og teknologi organiseres og drives, så vel som å dele sine egne ferdigheter og kunnskap med oss.

Murphy gikk ut fra Dún Laoghaire Institute of Art, Design and Technology (IADT) i Dublin, Irland, i 2020 med en bachelor (Hons) i kunst. Hun jobber med et bredt spekter av medier i sin praksis; hun skriver manus og jobber med lyd, video, skulptur og virtuell virkelighet, og tematiserer isolasjonen i virtuelle miljøer.

Til sin bacheloroppgave skrev Murphy om relevansen av virtuell virkelighet som kunstnerisk medium i samtiden. Murphy er også med i Crux.project, en eksperimentell kuratorisk plattform som forsøker å tenke nytt om og gjeninnsette et kollektivt rom for å vise arbeid på trygge måter under Covid-19.

Murphy er også interessert i publikumsutvikling og representasjon. I 2020-2021 var hun medlem i Douglas Hyde Gallery Student Forum III. Denne plattformen inviterer studenter og nyutdannede til å interagere med galleriet gjennom en periode på tolv måneder og utvikle et prosjekt som utforsker deltakelse, tilgjengelighet og utestengelse ved å dekonstruere og reflektere over hindrene som står i veien for at mangfoldige og underrepresenterte publikumsgrupper får ta del i samtidskunsten.

Dianne Murphy – portefølje

Foto og stillbilder: Dianne Murphy, unntatt portrettet av Murphy (foto: BEK).