Symposiet

Critical Craft Collective: SUPPE

Publisert

Åpning av SUPPE studio
16. nov, 19:00
Åpningstider:
17.-19. nov, 12:00-16:00
19. nov 13:00 – Kollektivt måltid i SUPPE-studioet (meld deg på her)
Sted: Bergen Assembly, Halfdan Kjerulfs gate 4

Med utgangspunkt i deres interesser for datavisualisering, oversettelse av kunnskap mellom forskjellige systemer for innkoding, samt spørsmål om tilgjengelighet og deltakelse i digitale kulturer – inviterer Critical Craft Collective (CCC) til prosjektet SUPPE. Prosjektet er initiert og presentert i samarbeid med Tenthaus og er sentrert rundt konseptet av komfort, legemliggjort av suppe.

Ved å anerkjenne mat som et kjærlighetsspråk i mange kulturer, utvider SUPPE-prosjektet ideen om mat som et håndgripelige materiale, et redskap for menneskelige relasjoner, og et medium for omsorg og reparasjon. Prosjektet materialiserer seg gjennom en rekke aktiviteter i det åpne studioet som holdes av CCC på Bergen Assemblys kontorlokaler.

Fra spikersuppefortellinger og suppeoppskrifter til aromatiske elementer og ingredienser, og til kunstverk som stammer fra datavisualisering, involverer SUPPE-prosjektet en aktiv prosess med å dekonstruere de mangefasetterte betydningene av «suppe».  Prosjektdeltagere skal utgrave  konvensjonene til denne ydmyke retten, historiene og arven den bærer på, grytene og beholderne som den lages i, samt hvordan «soup» kan leses som et verb, som refererer til forestillinger om å forsterke eller samle noe.

Ved å følge CCCs etos om samarbeidspraksis og laterale arbeidsmåter, anerkjenner SUPPE bidrag fra de forskjellige samfunnene på tvers av forskjellige land, etnisiteter og sosioøkonomisk bakgrunn. SUPPE er en undersøkelse om alternative former for kunstpraksis og produksjon, om nye forankringsstrategier og taktikker for tilgjengelighet og deltakelse av de utvidede samfunnene i digitale domener.

Prosjektet er kuratert og produsert av Tenthaus.

Critical Craft Collective

Adeline Kueh og Hazel Lim, grunnleggere og kurator-kunstnerduo av Critical Craft Collective (CCC), er dedikert til å utforske håndtverk i skjæringspunktet mellom samtidskunst, design og teknologi. CCC er interessert i de historiske banene til disse fellespraksisene innebygd i håndtverk- og omsorgspolitikk. Gjennom samarbeidsprosesser for skaping, ønsker de å utforske hvordan historiefortelling kan være kraftige verktøy for å desentrere eksisterende maktstrukturer i kunstpraksis. Sammen med samarbeidspartnerne Joanne Lim, Jonathan Liu og Victoria Hertel vil de presentere SUPPE-prosjektet i Bergen.

Tenthaus

Tenthaus Art Collective har samarbeidet i ulike konstellasjoner siden 2009. Kollektivet kjennetegnes av en åpen, prosessorientert deltakelses- og samarbeidsform. De fokuserer på lokale sammenhenger og utforsker kollektivitet og inkludering gjennom ulike former for deltakelse. Tenthaus startet som et kunstnere-i-skolen-prosjekt, og over et tiår senere opprettholder de sterke forbindelser til lokalsamfunnet og jobber med å dyrke og styrke sitt miljø. I dag omfatter Tenthaus både et prosjektrom og et utstillingssted, et mobilt studio og et bredt spekter av kuratorprosjekter. Som et kollektiv gjenoppfinner Tenthaus seg selv og hva det betyr å være kunstnere som arbeider med publikum, og hva som gjør en sosialt engasjert praksis relevant i dag. Kollektivet arbeider med diskursive arrangementer, radio, forskning, utveksling, verksteder og utstillinger med internasjonal orientering. Hvert av medlemmene har med seg et distinkt sett med ferdigheter, praksiser og kulturell kunnskap.

Klikk her for å gå tilbake til det detaljerte symposieprogrammet.

Bilde: Critical Craft Collective