Arrangement

Blended Reality Lecture Series: Elizabeth LaPensée

Forelesning på BEK 23.09.2020 18.0023.09.2020 21.00

Publisert

I foredragsserien Blended Reality inviterer vi internasjonale kunstnere og designere som bruker nye medier til å dele arbeidet sitt og undersøkelsene sine i Bergen. Kunstnerne kommer ikke til å reise til Bergen, men vil bruke strømming og andre nettbaserte verktøy — noen ganger på overraskende måter — for å eksperimentere med mulighetene rundt det å holde foredrag på nett kombinert med interaktivitet. Mens foredragsholderen er virtuell, vil andre deltakere være samlet i BEKs lokaler. Blended Reality er et samarbeid mellom BEK og Office of Life + Art (OLA).


Det første foredraget holdes av Elizabeth LaPensée (Ph.D.), som er en prisvinnende designer, forfatter, kunstner og forsker. I samarbeid med urbefolkning i USA, utvikler og studerer hun medier som digitale spill og tegneserier. LaPensée er Anishinaabe, med familie fra Bay Mills, Métis, og Irish. Hun er universitetslektor i Media & Information og Rhetoric & American Cultures ved Michigan State University. I 2018 var hun også stipendiat ved Guggenheim.

I dette foredraget vil LaPensée beskrive sin tilnærming til design, kunst og skriving, og bevege seg fra spill til tegneserier. Arbeidet hennes knytter sammen historiefortelling og læring gjennom tematiske tråder, som i parallellene i spillet Thunderbird Strike og i tegneserien They Who Walk As Lightning. Andre ganger knytter hun spilldesign opp mot tegneserier, noe som påvirket den estetiske utviklingen av 2D pek og klikk-eventyrspillet When Rivers Were Trails. Uansett om det gjelder spill eller tegneserier, har hvert prosjekt sin unike vei frem mot et urfolksuttrykk.


Foredrag for deltagere på BEK onsdag 23. september kl. 18.00 – 21.00
ELIZABETH LAPANSÉE: Interweaving Realities From Comics to Games
På grunn av restriksjoner knyttet til koronaviruset er det begrenset med plasser. Send en e-post til office@lifeandart.io for å reservere plass.


Elizabeth LaPensée’s nettside

The Office of Life + Art (OLA) er et kreativt studio som jobber i skjæringspunktet mellom teknologi, natur og kultur.