Kunngjøring

BEK søker produsent i kunst og teknologi

Bergen 05.05.2022 20.08.2022

Publisert

BEK – Bergen senter for elektronisk kunst – søker en medarbeider i 60 % stilling som produsent i kunst og teknologi. 

Vi ser etter en engasjert, kunnskapsrik og ambisiøs kollega med bred teknisk kompetanse innen lyd- og visuell kunst. Om du har allsidig erfaring med utvikling og gjennomføring av kompliserte, krevende prosjekter i feltet kunst og teknologi, samt kunnskap om og forståelse for samtidskunst, er du rett kollega for vårt lille og dynamiske team. 

Om BEK:

BEK – Bergen senter for elektronisk kunst – er et tverrfaglig ressurssenter for kunst og ny teknologi. Vi utvikler, produserer og formidler prosjekter i skjæringspunktet mellom samtidskunst, ny teknologi, vitenskap og samfunnskritikk. Vi oppsøker, utvikler og tilbyr spisskompetanse i kjerneområdet kunst og teknologi gjennom workshoper og kurs, arbeidsopphold og rådgiving til kunstnere. Gjennom kunstprosjekter utforsker vi også teoretiske og etiske aspekter ved teknologiutvikling.

Arbeidsoppgaver:

– Initiere og produsere kunstneriske og kompetansehevende prosjekter i samarbeid med leder og andre relevante parter.
– Rådgi og veilede kunstnere og organisasjoner i spørsmål om kunst og teknologi; bidra til kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning.
– Lede videreutvikling av BEK som en relevant arbeidsplass for kunstnere; blant annet gjennom oppdatering av utstyrspark, programvarebibliotek og veiledningskompetanse.
– Søknads- og rapporteringsarbeid.

Kvalifikasjoner:

– Høyere utdannelse (minimum BA) innen kunstfag og relevant arbeidserfaring.
– Kunnskap om lyd, bevegelige bilde, sensorteknologi og varierte audiovisuelle teknikker brukt i kunstneriske verk og prosesser, samt utstillinger og andre presentasjonsformater. 
– Kompetanse innen generativ/realtime programvare for lyd og video, kreativ programmering, interaksjonsdesign og grunnleggende elektronikk- og datakunnskap.
– Bred kunnskap og erfaring med bruk av utstyr for opptak, redigering og avspilling av lyd og bilde.
– Kunnskap om og interesse for dagsaktuelle diskusjoner i det nasjonale og internasjonale samtidskunstfeltet.

Vi tilbyr:

– En variert arbeidsdag med meningsfulle og utfordrende oppgaver.
– Et svært godt arbeidsmiljø med gode kolleger og et spennende arbeidsfelt.
– Lønn etter avtale.
– Gode forsikrings- og pensjonsavtaler.

Søknadsfrist: 20. august 2022

Tiltredelse: snarest 

Det er et krav at vår nye produsent bor i (eller flytter til) Bergen og behersker engelsk, helst også norsk. Søknad og CV sendes til bek@bek.no. For ytterligere informasjon kontakt: Maria Rusinovskaya, 416 57 139 eller maria@bek.no.

Fotograf: Nayara Leite, med unntak av foto 3, 8 og 10 (BEK) og 9 (Thor Brødreskift).