Arrangement

BEK Åpningsuke 2022: BEK Under arbeid

Landmark, Bergen Kunsthall, Rasmus Meyers allé 5 20.02.2022 19.00

Publisert

Over 40 lokale og internasjonale kunstnere årlig kommer for å jobbe i lyd- og videostudio og elektronikklab hos BEK. Aktive kunstnere er også en del av vår organisasjon, og vi gjør workshoper der kunstnere fra Norge og hele verden lærer nye verktøy og utveksler ideer. Som del av BEK Åpningsuke 2022 inviterer vi til videovisninger på Landmark, Bergen Kunsthall. Her gir vi et lite glimt av det som koker på det travle kjøkkenet BEK, og viser fram noen av de flotte tingene som blir skapt i våre lokaler eller med BEKs hjelp og inspirasjon!

Søndag 20. februar
19.00

Landmark, Bergen Kunsthall, Rasmus Meyers allé 5
Gratis og åpent for alle – ingen registrering nødvendig!

Les mer om arbeidene du kan oppleve denne kvelden: 

Ingrid Bjørnaali: Strømforgreininger (Current Dividers)

Videoen viser et fotogrammetri-gjengitt område med urskogliknende skog, utforsket på nytt i sin virtuelle form. Svartdalen, som befinner seg sentralt i Oslo, har en karakteristisk og spesifikk biotop, som i videoen tydeliggjøres på lik linje med teknologiens mangelfulle forsøk på å gjengi naturlandskapet i sin helhet.

Åse Løvgren og Stine Gonsholt: The Universal Machine 

Den trekanals videoinstallasjonen har en tittel hentet fra Alan Turings første beskrivelser av en programmerbar datamaskin fra 1936. Arbeidet har vært vist på Spriten Kunsthall i Skien (2021), og vil bearbeides videre fram mot visning på Kabuso i Øystese. I videoinstallasjonen foregår en forhandling om forholdet mellom maskin og kropp. Brukergrensesnittet mellom naturen og det digitale er i bevegelse, og naturens organiske strukturer invaderer den digitale kroppen. 

Espen Sommer Eide: Arkadia 02-2022 

Vi viser utdrag av det audiovisuelle verket Arkadia 02-2022, som har premiere på festivalen Barents Spektakel 23.–27. februar. Verket utforsker hvordan bevissthet og minne til sammen danner en livsverden, og hvordan våre handlinger og bevegelser innenfor denne livsverdenen utgjør rytmen i vårt forestilte hjem. Arkadia 02-22 er basert på en serie reiser, eksperimenter og performancer i de nordlige regionene av Norge, Finland og Russland. Video- og lydmaterialet er tatt opp gjennom en tjueårsperiode og re-komponert og re-presentert ved hjelp av ulike modeller for kunstig intelligens og maskinlæring. I tillegg til det datagenererte materialet, fletter arbeidet inn en rekke nye audiovisuelle performancer basert på lokale, hverdagslige erfaringer som multeplukking, myggmeditasjoner, det å spå i kaffegrut, en katt som bruker et kamera, og det å utforske en gammel 78rpm vinylsamling funnet på loftet. 

Kiyoshi Yamamoto: Beyond the Fantastic

Vi får glimt fra deler av prosjektet Beyond the Fantastic – en større videoinstallasjon som er laget til Kunstnerforbundet, der Yamamoto stiller ut i perioden 24.02.22—03.04.22. Opptaksstedet for videoarbeidet er regnskogen, og brasiliansk silke er et materiale som går igjen. Videoen er produsert med støtte av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde. Deler av materialet er redigert under et arbeidsopphold på BEK.

Jenny Berger Myhre, Annie Bielski og Jenny Hval: Year of Love 

Vi viser musikkvideoen til “Year of Love”-sporet fra Jenny Hvals kommende album Classic Objects. Videoen er regissert av Jenny Berger Myhre, Annie Bielski og Jenny Hval. Artwork, rom og 2D-animasjon av Annie Bielski. 3D-animasjon av Jenny Berger Myhre, med takk til Notam & BEK.

Tilbake til fullt program for BEK åpningsuke 2022

Bilder: Stillbilder fra Year of Love, musikkvideo regissert av Jenny Berger Myhre, Annie Bielski og Jenny Hval (1-3). Installasjonsbilder fra The Universal Machine av Åse Løvgren og Stine Gonsholt, foto: Malin Lobell (4) og Stine Gonsholt (5). Stillbilde fra The Universal Machine av Åse Løvgren og Stine Gonsholt (6). Stillbilder fra Beyond the Fantastic av Kiyoshi Yamamoto (7-8). Stillbilder fra Arkadia 02-22 av Espen Sommer Eide (9-10). Stillbilder fra Strømforgreininger av Ingrid Bjørnaali (11-12).