Arrangement

B-open på BEK

BEK 23.09.2023 12.0023.09.2023 17.00

Publisert

Velkommen til Bergen senter for elektronisk kunst under B-open!

I våre studio vil kunstnerne som er i arbeidsopphold hos oss, Al Skua og Marcel del Castillo, vise frem sine arbeidsprosesser. I tillegg kan du lytte til det nye kvadrofoniske lydsystemet i BEKs prosjektrom, hvor BEKs produsent i kunst og teknologi Morten Norbye Halvorsen viser frem arbeidsprosesser med maskinlæringsverktøy.

Arrangementet er en del av av B-open 2024, og vil finne sted på lørdag 23. september fra 12:00 til 17:00. B-open er en kunstarena som synliggjør profesjonelle lokale kunstnere i Bergen og omegn gjennom en årlig kunstfestival i september hvor profesjonelle kunsthåndverkere og billedkunstnere åpner sine atelier for publikum. Festivalen har fri adgang og er rettet mot alle aldersgrupper.

Åpent videostudio: Marcel del Castillo

Kunstner Marcel del Castillo jobber i BEKs videostudio i løpet av to uker i september med redigering og etterarbeid av video-essayet Memorial y Conocimiento; El Agua de las Acequias (Memory and Knowledge; The water of Acequias). Under B-Open gir han innblikk i sitt pågående arbeid.

Åpent lydstudio: Al Skua

Lydkunstner Al Skua har et arbeidsopphold i BEKs lydstudio, og utforsker lydopptak av elektromagnetiske felt, tatt opp med egenkonstruerte mikrofoner. 

Åpent prosjektrom: Morten Norbye Halvorsen

Kunstner og produsent i kunst og teknologi på BEK, Morten Norbye Halvorsen, jobber i prosjektrommet med BEKs nye kvadrofoniske høyttaleroppsett. Her blir det mulighet for å høre noen av prosjektene som er under utvikling på BEK og prosessene bak bl.a. varierte maskinlæringsmodeller, flerkanals feltopptak og lydrestaurering.

Tilgjengelighet

BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.no om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.

Bilde: Stillbilde fra Memorial y Conocimiento; El Agua de las Acequias av Marcel del Castillo