Utvikling

Arduino Workshop

BEK 17.09.2012 10.0021.09.2012 16.00

Publisert

Mikrokontrollerplatformen Arduino er et kjent verktøy for svært mange som arbeider innen elektronisk kunst. Kombinasjonen av et relativt enkelt brukergrensesnitt og modulbaserte løsninger for sensorer o.l. har gjort det til nærmest en kjepphest for de som jobber med interaktive installasjoner, utvidete digitale instrumenter og generelt hackeglade – proffe som hobbyister.

Men man lærer ofte at det som virker så lett å få til, slettes ikke er gjort på én dag. Noen ganger erfarer man dette tett opptil utstillingsåpninger, konserter osv. noe som har ført til mange høye skulder og lange netter.

På denne workshopen skal vi skaffe oss en bedre forståelse for Arduino og hvilke oppgaver den kan hjelpe oss med. Vi kommer til å se på noen elektroniske komponenter, Arduino programmering, og kommunikasjon mellom digitale enheter.

Deltakerene oppfordres til å bringe med egne prosjekter (eller prosjektidéer). Det vil bli mulighet for å presentere prosjekter, evt. få hjelp til planlegging og forslag til tekniske løsninger.
Workshopen er tilgjengelig for alle nivåer og opplegget vil bli forsøkt tilpasset til deltakerenes kunnnskap og interesserer.

Send gjerne spørsmål, forslag eller ønsker til emner vi skal jobbe med. Mailadresse: blekesaune[ætt]gmail.com

Vi kommer til å bruke Max/MSP som platform for evt avspilling og kontroll av lyd/bilde. Det er fullt mulig å bruke andre programmer som SuperCollider, Pd eller lignende, så fremt det lar seg gjøre å kommunisere med seriellporten i programmet. Kunnskap om disse programmene er dog ikke nødvendig for å delta på kurset.

Arduino nettside

Workshopen er støttet av Bergen kommune og Norsk kulturråd