På arbeidsopphold nå

Arbeidsopphold: Elina Waage Mikalsen

BEK 09.03.2024 14.03.2024

Publisert

Elina Waage Mikalsen er i arbeidsopphold på BEK 9.–14. mars som del av forberedelsene til verdenspremieren av Stáinnarbánit – Wolffish teeth på Borealis – en festival for eksperimentell musikk.

Repetisjon, sirkler og veving karakteriserer denne nye forestillingen av Borealis sin gjestekunstner, Elina Waage Mikalsen. Med utgangspunkt i den korte og samtidig potensielt endeløse formen til luohti (joik) kombinerer Elina elektronikk, vokal og veving. Hun lar korte gjentagelser fortelle større historier, som historien om rátnu – en vevtradisjon som en gang ble praktisert over hele Sápmi. I dag er vevingen av rátnu en levende og uavbrutt tradisjon kun i bygda Olmmáivággi, hvor Elinas mor er fra. Tittelen Stáinnarbánit er også navnet på et av mønstrene som brukes i denne vevtradisjonen. Elinas verk er en forestilling om mykt og repetitivt arbeid, og hvordan alle objekter snakker, hvis vi bare lytter nøye.

Stáinnarbánit – Wolffish teeth er en del av Borealis – en festival for eksperimentell musikk som finner sted i Bergen 13.–17. mars. BEK samarbeider med Borealis om arbeidsoppholdet til Elina Waage Mikalsen, samt bestillingsverket My Fathers Left av Amber Ablett og Familiedagen på BEK. Se fullt program på borealis.no.

Foto: 1) Magnus Holmen