Kunngjøring

Anne Marthe Dyvi går nye veier

BEK 17.06.2019 23.06.2019

Publisert

Anne Marthe Dyvi har vært kunstnerisk utvikler ved BEK siden 1. desember 2010. Fra nå av har hun valgt å være kunstner på fulltid. Vi håper dere blir med oss på sommerfesten torsdag 20. juni fra kl. 21.00 for å feire 9 år sammen med Anne Marthe, og ønske henne all lykke videre med kunstneriske prosjekter.


Det første store prosjektet Anne Marthe utviklet ved BEK var RAD; en serie enkelthendelser som strakte seg fra 2011 – 2015, i samarbeid med Espen Sommer Eide. RAD gav oss kunstneriske opplevelser i uvante omgivelser som i komponisthytter, på fjelltopper, i domstolsaler og skolestuer. I 2011 inviterte hun videokunstnere til å se på Håkonshallens fasade som ”skjerm”, og lyse bygningen opp i anledning 750-års jubileet (les mer her og her). I 2013 begynte Sisyfos-arbeidet med en kunstinstallasjon for Herlandsfossen kraftstasjon på Osterøy, et prosjekt som kulminerte med SPRANG på Osterøy Museum høsten 2018. Anne Marthe satt sammen kunstprogrammet for Lyskunstfestivalen i Solund i 2013 og 2014. I 2015 var hun ansvarlig for at BEKs 15-års jubileum ble behørig markert. For den andre utgaven av Bergen Assembly i 2016 sørget Anne Marthe for samarbeid med BEK. Gjennom flere år var hun med i Videokunstarkivets ressursgruppe og hun satt i PNEKs styre. Det var også Anne Marthe som med sine samarbeidsegenskaper fikk BEK med i EU, gjennom Future DiverCities (FDC) – et fireårig prosjekt i samarbeid med partnere fra Europa og Canada for å utforske nye modeller for kunstnerisk utvikling og distribusjon, og for fremme av kulturelt mangfold.

Anne Marthe etterlater seg et flunkende nyoppusset BEK, og et BEK som gjennom utforskende kunstneriske prosjekter har åpnet seg mot kunstfeltet og står sterkt som en av premissleverandør innen kunst og teknologi. Vi ønsker henne lykke til fremover, og håper å se henne ofte på BEK for å jobbe med kunstprosjektene sine!