Arrangement

Act III av Scott Elliott

Belgin (KODE - Rasmus Meyers Allé 3) 07.11.2019 20.0007.11.2019 21.00

Publisert

Scott Elliotts nye tekstarbeid tar form som et radiohørespill, som torsdag 7. november klokken 20.00 har premiere på Belgin under tittelen Act III. Opplesning til arbeidet har blitt gjort i BEKs lydstudio.

Act III er et kollektivt lesearrangement som presenterer et avsnitt fra Elliotts nye roman. Romanen sirkler rundt ideer om auto-kannibalistiske finansieringsstrukturer og etnografisk surrealisme, og er hybrid av en kunstnerisk skjønnlitterær novelle, viktoriansk skuespill og utstillingsparatekster. Arbeidet skisserer konstruksjonen og etterdønningene av et museum konstruert in memoriam til et reisefølge som dro ut i regnskogen på jakt etter utenomjordisk opplysning.

Act III er en gjenfortelling av begivenhetene museet bygger på, presentert i form av et radiohørespill. Romanens sentrale rollefigur brukes som redskap for arkivarbeidet med å rekonstruere fortellingene om reisen, og dermed konstruksjonen av et museum in memoriam til de som gikk tapt under tyrannisk lederskap.

Act III er støttet av Norske Billedkunstnere og BEK.


Om Scott Elliott

Scott Elliott er en forfatter, forlegger og kurator i Bergen og Athen. Hans første kunstnerroman ‘The El Dorado Commission’ fikk Scorpion og Felix Award for internasjonal kunstnerisk fiksjon fra Publication Studio Vancouver (PSV), og ble deretter utgitt gjennom PSV. Elliott er grunnlegger og redaktør av Coda Press, og leder Weekend Server, en institusjonsmodell som tar i bruk nye arbeider, residencies og gallerirepresentasjon. Weekend Server samarbeider med andre organisasjoner; noen ganger som vert og noen ganger som gjest, ofte begge deler på en gang

Coda Press
Weekend Server