Workshop: Spatial Audio – teknikker, verktøy og kunstnerisk praksis
Publisert
Tre dagers workshop om romlig lyd (spatial audio), utforsket gjennom teori og praktisk arbeid, ledet av komponist Mariam Gviniashvili.
Onsdag, torsdag og fredag
18, 19 og 20 juni
BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
Instruktør: Mariam Gviniashvili
Workshop er fulltegnet. For venteliste send e-post til resources@bek.no
Bli med på en tredagers workshop hvor vi utforsker romlig lyd gjennom både teori og praksis. Komponist Mariam Gviniashvili introduserer deltakerne for romlig lytting, lydpersepsjon og de kreative mulighetene med Ambisonics – et av de mest brukte formatene innenfor omsluttende (immersiv) lyd.
Deltakerne får praktisk erfaring med programvare og teknikker for å komponere med spatial audio, og utvikler egne komposisjonsskisser. Workshopen avsluttes med en offentlig visning av deltakernes arbeider på BEKs 8.1 høyttaleroppsett.
Det kreves ingen forkunnskaper i romlig lyd, men grunnleggende kjennskap til digitale lydprogrammer (DAW) anbefales.
Program
Dag 1: Introduksjon til Ambisonics og lyttesesjon
Dag 2: Praktisk arbeid med verktøy og programvare
Dag 3: Selvstendig arbeid med veiledning, etterfulgt av presentasjon for publikum på kvelden
Ta med
Dag 1: Notatbok eller laptop for notater
Dag 2–3: Laptop, hodetelefoner og MIDI-kontroller
Lenker til nødvendig programvare deles første dag.
Mariam Gviniashvili
Mariam Gviniashvili er en komponist som arbeider i skjæringspunktet mellom elektroakustisk og instrumental musikk, 3D-lyd og multimedia-performance. Hennes kunstnerskap utforsker lydens fysiske og emosjonelle dimensjoner, og samspillet mellom lyd, visuelle elementer og live-performance.
Opprinnelig fra Georgia, startet Gviniashvilis musikalske reise med sang og piano på barndommen. Senere studerte hun komposisjon ved Norges musikkhøgskole. Denne brede bakgrunnen preger hennes kunstneriske uttrykk – fra distraksjoner i digitale møter i verket DAYDREAMING (2022), til den «underlige kosmiske balletten» i REVELATION (2021), og DECONSTRUCTION (2020), et verk om virale spredningsmønstre, som fikk hederlig omtale i Prix Ars Electronica.
Verkene hennes har blitt presentert ved festivaler og på arenaer over hele verden, blant annet INA GRM, ZKM, Ars Electronica, EMPAC, New York Electroacoustic Music Festival, BEAST FEaST, Virginia Tech, Transitions ved CCRMA, MA/IN, ICMC, Mixtur Festival, Klingt Gut, In Situ Festival, Heroines of Sound, Ultima Festivalen og BBC Radio.
En del av New Perspectives for Action – et prosjekt av Re-Imagine Europe, medfinansiert av EU.
Tilgjengelighet
BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.no om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.
Bilde: Foto: Mariam Gviniashvili
