Future DiverCities

«VUMA Soner»

"Den latente byen" 12.11.2020 29.11.2020
Felles byvandring 14.11.2020 12.0014.11.2020 14.00
Felles byvandring (utsatt) 21.11.2020 12.0021.11.2020 14.00
Felles byvandring 28.11.2020 12.0028.11.2020 14.00
Felles byvandring 29.11.2020 12.0029.11.2020 14.00

Publisert

VUMA Soner 
VUMA Projects
App med stedsutløste lydvandringer og felles byvandringer

VUMA Soner hyller stemmene, historiene og talentene til melaninrike mennesker i Skandinavia, og er en app med omsluttende lydopplevelser laget av VUMA Projects. Denne delen av appen inneholder en samling med tanker, refleksjoner og samtaler, både fra hukommelsen og spontane, knyttet til spesifikke landemerker, bygninger eller områder i Bergen. Skaperne av disse lydopplevelsene bor i Bergen, noen snakker på norsk og noen snakker på engelsk. Lydene er tilgjengelige på spesifikke steder i Bergen sentrum gjennom en gratis app som kan lastes ned. Lydene kan kombineres til en lang vandring eller flere mindre. Produksjon er støttet av Bergen Kommune, Kulturrådet og BEK.

Hvordan få tak i appen
Du kan finne appen der du vanligvis finner apper til mobiltelefonen din (Google Play, App Store). Søk etter “VUMA Soner” og last ned gratis. I appen lager du din egen konto og velger den vandringen du vil ta. Lydopplevelsene er knyttet til GPS-en i din enhet og vil starte når du fysisk befinner deg på stedet for den valgte vandringen. Hvis du har dårlig dekning i noen områder, kan du laste ned vandringen på forhånd, bare sørg for å ha GPS-en (stedstjenester) påslått.

FELLES BYVANDRINGER (påmelding nødvending)

Møt opp utenfor Bergen bibliotek/Amalies hage kl 12.00 Ingen forberedelser er nødvendige, men ta med deg en smarttelefon og hodetelefoner (gi beskjed hvis vi skal ta med til deg).

VUMA Projects vil holde felles byvandringer 14, 21 (utsatt), 28 og 29. november kl. 12.00. Oppmøte på Bergen hovedbibliotek, ved inngang til kafeen Amalies Hage. Byvandringen tar omtrent to timer inkludert pauser.

På grunn av Covid-19-relaterte restriksjoner er deltakerantallet begrenset, vennligst send oss en e-post til contact@vuma.no i forkant for å reservere plass. Hvis du ikke har en egen smarttelefon eller et nettbrett kan vi skaffe en til deg, gi oss i tilfelle beskjed om det når du melder deg på.

Vu•ma \vumə\ substantiv
Opprinnelse: Swahili / Bantu
1: en summing eller drønning 2: en høy lyd 3: en trend; nyheter blant mange mennesker 4: en bevegelse 5: en sterk vind

VUMA Projects er et initiativ som ønsker at flere unge melaninrike mennesker i Skandinavia skal bli hørt og representert på deres egne premisser. Prosjektet ble startet i Bergen av fire mennesker med forskjellige kulturelle bakgrunner. VUMA Projects skriver, redigerer, undersøker, lager arrangementer, gir råd om mangfold og mye mer. 

VUMA Soner  er laget av Sheila Kassim, Majenneh Dukuly og Christa Mako Teigen, med ytterligere lydelementer og lydmastring av Tolga Balci.

VUMA Projects’ hjemmeside.

Tusen takk til deltakerne Lulú G. Beamont, Maritza Villegas Senneseth, Junaid Alam, Fahim Mohammed Al Zahir, Alfa Mukendi and Michael Tetteh Nartey. VUMA Soner er støttet av Bergen Kommune, Kulturrådet og BEK/Future DiverCities.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.