Arrangement

Verktøykassen: Workshop i flerkanalsvideo (FULLBOOKET)

BEK, C. Sundts gate 55 28.04.2023 10.0028.04.2023 17.00

Publisert

Velkommen til en endags workshop som introduserer presentasjonsteknikker for flerkanalsvideo!  

Dato: Fredag 28. april, 10.00–17.00
Sted: BEK, C. Sundts gate 55
Påmelding: *OPPDATERING 24.04.2023: Workshopen er nå fullbooket!* Begrenset antall plasser. Workshopen er gratis og vil bli holdt på engelsk. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Med veiledning fra BEKs produsenter Kaeto Sweeney og Morten Halvorsen lærer du å lage en enkel videoloop til installasjoner ved hjelp av en medieavspiller, høyttalere og en skjerm/projector. Vi kommer til å fokusere på to systemer: nettverkskoblede Raspberry Pi og BrightSign mediaspillere. Enten du vil sende en video i loop, vise tre ulike videoer i loop synkronisert i et gallerirom eller spille en video på fire skjermer som danner en vegg, får du steg-for-steg-veiledning gjennom oppsettet i workshopen, som gir et grunnlag for videre utforsking. 

Ta med ideene og videoene dine for en uformell «show and tell»-økt og spørsmål etter workshopen!

Workshopen trekker veksler på ressursene til mange kodere, kunstnere og hobbyutøvere, som lærer bort ferdighetene sine. Internett er fullt av gode tutorials, fragmenter av kode og guider; i denne workshopen vil produsentene på BEK lose deg gjennom en kombinasjon av dem.  

Workshopen er del av Verktøykassen – BEKs lavterskelserie for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det er lav terskel for deltakelse, og høy hands-on-faktor. Verktøykassen-workshopene er åpne for kunstnere med ulike nivå av erfaring. 

Bildeinformasjon: «The Universal Machine» av Åse Løvgren og Stine Gonsholt, trekanals videoinstallasjon, installasjonsbilde fra Kunsthuset Kabuso 2022. Foto: Stine Gonsholt.