Utvikling

Verktøykassen: Videosynkronisering

BEK - Verktøkassen: Videosynkronisering 04.04.2019 11.0004.04.2019 15.00
BEK - Åpen verktøykasse 05.04.2019 10.0005.04.2019 16.00

Publisert

Denne Verktøykassen vil handle om synkronisering av video; altså når to eller flere videoer spiller synkronisert på hver sin skjerm eller prosjektør. Kursleder Stian Remvik vil presentere ulike metoder med ulik programvare og maskinvare, og se på fordeler og ulemper ved de forskjellige metodene.


Her er et par eksempler på synkronisering av video, begge er prosjekter hvor Stian har jobbet sammen med kunstnerne for å finne løsninger: 

Magic of Seven av Gitte Sætre.
The Future Stands Still, But We Move In Infinite Space av Andrew Amorim

Bilder over: Magic of Seven av Gitte Sætre


Torsdag 4. april kl. 11.00 – 15.00: Dagens tema – Synkronisering av video
Påmelding innen tirsdag 2. april til bek@bek.no Meld gjerne fra om spørsmål og/eller problemstillinger som du ønsker å ta opp i Verktøykassen (utover dagens tema). Ta med egen laptop.

Fredag 15. mars kl. 10.00 – 16.00: Åpen Verktøykasse. Jobb på egenhånd, få tilbakemelding, få innblikk i andres prosjekter, lær og diskuter! Kursleder vil være tilgjengelig deler av dagen. Ingen påmelding, du trenger heller ikke ha deltatt på torsdagens kurs.

Verktøykassen er gratis og åpen for alle, og vil foregå på norsk og/eller engelsk etter behov. 

Neste Verktøykasse blir 25 – 26. april. Da vil vi ta for oss LED, eller lysdioder, og se på hvordan man kan koble mange dioder til Arduino og styre lysstyrke på hver enkelt av de. Mer info kommer.

Tidligere tema i Verktøykassen har vært «bestem hvordan lyd og bilde skal oppføre seg» (micro:bit) og «interaktive prosjekter for skjerm» (Unity).

Om Verktøykassen

Verktøykassen er BEKs nye møteplass for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det er lav terskel for deltakelse, og høy hands-on faktor. For hver gang blir et nytt «dagens tema» lansert, i tillegg til at deltakere kan komme med innspill eller spørsmål som tas opp i fellesskap. Verktøykassen vil foregå jevnlig utover våren, og ledes av spillutvikler og programmerer Stian Remvik. 

Om Stian Remvik

Stian Remvik er spillutvikler og programmerer, og har siden 2013 vært tilknyttet BEK på frilansbasis. Remvik er utdannet med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2010), og har tilegnet seg kunnskap om og erfaring med programmering og implementering av tekniske løsninger i kunstprosjekt gjennom sine engasjement på BEK. I 2018 lanserte han spillet GumGun, og har de seneste årene utviklet og vist egne dataanimasjoner i utstillinger. Remvik har utviklet flere app’er, blant annet BITWaves for BIT20 Ensemble og app for forestillingen Post-Capitalistic Auction, og i nærmeste fremtid lanseres app’en for Siljustøl ved KODE – Museum og komponisthjem i Bergen.
Stian Remviks hjemmeside.