Utvikling

Verktøykassen: Videospiller av Raspberry Pi

BEK - Videospiller av Raspberry Pi 07.11.2019 11.0007.11.2019 15.00
BEK - Åpen verktøykasse 08.11.2019 10.0008.11.2019 16.00

Publisert

I denne Verktøykassen skal vi lage videospillere av Raspberry Pi minidatamaskiner. Videospilleren blir svært enkel å bruke: Du trenger bare å legge inn en videofil på en minnepinne, så begynner den automatisk å spille video i loop når den starter opp. Videospilleren vil kunne spille videofiler opp til 1080p. 

Kursholder Stian Remvik vil på forhånd lage et ferdig oppsett (Desktop image) som vi legger inn på SD-kortet i din Raspberry Pi under workshopen. Har du ikke egen Raspberry Pi, kan du likevel lære hvordan du kan legge inn Desktop image selv. Desktop image vil bli lagt ut på toolbox.bek.no.


Torsdag 7. november kl. 11.00 – 15.00: Dagens tema – Videospiller med Raspberry Pi
Påmelding innen tirsdag 5. november til bek@bek.no Meld gjerne fra om spørsmål og/eller problemstillinger som du ønsker å ta opp i Verktøykassen (utover dagens tema). Ta med egen laptop.

Fredag 8. november kl. 10.00 – 16.00: Åpen Verktøykasse
Jobb på egenhånd, få tilbakemelding, få innblikk i andres prosjekter, lær og diskuter! Kurslederne vil være tilgjengelig deler av dagen. Ingen påmelding, du trenger heller ikke ha deltatt på torsdagens kurs.


Verktøykassen er gratis og åpen for alle, og vil foregå på norsk og/eller engelsk etter behov.

Se tidligere tema i Verktøykassen her
Verktøykassens ressursside


Om Verktøykassen

Verktøykassen er BEKs nye møteplass for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det er lav terskel for deltakelse, og høy hands-on faktor. For hver gang blir et nytt «dagens tema» lansert, i tillegg til at deltakere kan komme med innspill eller spørsmål som tas opp i fellesskap. Verktøykassen vil foregå jevnlig utover våren, og ledes av spillutvikler og programmerer Stian Remvik.


Om Stian Remvik

Stian er spillutvikler og programmerer, og har siden 2013 vært tilknyttet BEK på frilansbasis. Remvik er utdannet med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2010), og har tilegnet seg kunnskap om og erfaring med programmering og implementering av tekniske løsninger i kunstprosjekt gjennom sine engasjement på BEK. I 2018 lanserte han spillet GumGun, og har de seneste årene utviklet og vist egne dataanimasjoner i utstillinger. Remvik har utviklet flere app’er, blant annet BITWaves for BIT20 Ensemble og app for forestillingen Post-Capitalistic Auction, og i nærmeste fremtid lanseres app’en for Siljustøl ved KODE – Museum og komponisthjem i Bergen.

Stian Remviks hjemmeside.