Utvikling

Verktøykassen: Arduino

BEK - Arduino 11.12.2019 11.0013.12.2019 15.00

Publisert

Arduino er et lite kretskort som du kan bruke til å ta den fysiske verden inn i dataverden, og dataverden ut i den fysiske verden. Du kan f.eks. måle temperatur, lys, CO2, avstand, bevegelse eller fuktighet, samt koble til knapper, brytere eller display for å styre og vise informasjon, eller motorer for å sette noe i bevegelse. Ser du en elektronisk installasjon, er det stor sannsynlighet for at den bruker Arduino.


Denne Verktøykassen vil gå over 3 dager. Vi kommer til å gjøre mye av det samme som sist, med innføring i Arduino, strøm og programmering; men vi går litt videre og ser på flere måter å bruke Arduino på. Du trenger ingen forkunnskaper, men det gjør heller ingenting om du har erfaring!


Onsdag 11. – fredag 13. desember kl. 11.00 – 15.00 hver dag
Påmelding via dette skjemaet. Det er begrenset med plasser og førstemann til mølla. Ta med egen laptop.

Verktøykassen er gratis og åpen for alle, og vil foregå på norsk og/eller engelsk etter behov.

Se tidligere tema i Verktøykassen her
Verktøykassens ressursside


Om Verktøykassen

Verktøykassen er BEKs nye møteplass for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det er lav terskel for deltakelse, og høy hands-on faktor. For hver gang blir et nytt «dagens tema» lansert, i tillegg til at deltakere kan komme med innspill eller spørsmål som tas opp i fellesskap. Verktøykassen vil foregå jevnlig utover våren, og ledes av spillutvikler og programmerer Stian Remvik.


Om Stian Remvik

Stian er spillutvikler og programmerer, og har siden 2013 vært tilknyttet BEK på frilansbasis. Remvik er utdannet med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2010), og har tilegnet seg kunnskap om og erfaring med programmering og implementering av tekniske løsninger i kunstprosjekt gjennom sine engasjement på BEK. I 2018 lanserte han spillet GumGun, og har de seneste årene utviklet og vist egne dataanimasjoner i utstillinger. Remvik har utviklet flere app’er, blant annet BITWaves for BIT20 Ensemble og app for forestillingen Post-Capitalistic Auction, og i nærmeste fremtid lanseres app’en for Siljustøl ved KODE – Museum og komponisthjem i Bergen.

Stian Remviks hjemmeside.