Arrangement

Skyvelære av Ellen Røed på 3,14

Galleri 3,14 13.06.2013 19.0011.08.2013 00.00

Publisert

Når man måler, definerer man faste punkter som så kan brukes til å vite noe om verden med. Mellom disse punktene kan man tenke seg at forandring manifesterer seg som forskjellen mellom et slikt fast punkt og et annet. Dette prinsippet er grunnlaget for måleinstrumentet skyvelære, som ved hjelp av en fast kant og en variabel skyver kan brukes til å måle avstand og dybde. Ved å bevege skyveren med tommelen kan man ta et mål som har en nøyaktighet på 0.05 milimeter.

Velkommen til åpning torsdag 13.juni kl 19.00

Utstillingen vil bli åpnet av Dr. Werner Schmutz, direktør ved Physikalisch-Meteorologisches Observatorium Davos / World Radiation Center.

Ellen Røed er stipendiat i billedkunst ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen, i Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid, og denne utstillingen er det kunstneriske resultatet av hennes stipendiatprosjekt.

Kunstneren Signe Lidén har samarbeidet med Ellen Røed på to av installasjonene i utstillingen. Hun presenterer også et lydverk i Parabol serien i passasjen, kuratert av Lydgalleriet.

Utstillingen er støttet av Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid, Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Bergen Kommune og BEK.