Arrangement

Så jævla sanntid: Strømmekonsert med Lux Passerine

På BEK og bek.no 23.06.2020 21.3023.06.2020 22.30

Publisert

Velkommen til konsert med Lux Passerine (Craig Wells, Omar Johnsen og Stian Remvik) – direktestrømmet til deg der du måtte befinne deg; i stua, på stranda eller ved Sankthansbålet! Konsertstart er tirsdag 23. juni ca. kl. 22.00, men strømmen er i gang fra ca. kl. 21.30

Se konserten med Lux Passerine live her!


BEK runder av våren med en skikkelig sommerfest, og gir dere det siste stuntet i serien Så jævla sanntid: en direktestrømmet konsert med Lux Passerine. Craig Wells og Omar Johnsen har utover våren jobbet med sin nye plate her på BEK, og denne kvelden får vi høre hvordan to modulære systemer forhandler og samhandler i sanntid. Det ambiente lydbildet vil langsomt tre frem, og melodilinjer vil ta form. Stian Remvik vil akkompagnere med video og datagrafikk, og sammen vil trioen gi oss en unik opplevelse – både IRL og over nettet.

Konserten er del av BEKs sommerfest, som nå er fulltegnet. På grunn av restriksjoner knyttet til koronaviruset har vi kun plass til et begrenset antall gjester. Konserten vil direktestrømmes for alle. 


Om Så jævla sanntid

I 2020 er BEK 20 år, og gjennom året vil vi presentere en rekke ulike prosjekt – både nye som blir til og eldre som vi finner i arkivet. Først ut er Så jævla sanntid, som er en presentasjonsserie hvor BEK utforsker ulike digitale format. I tiden fremover vil vi med jevne mellomrom publisere digitale presentasjoner av kunstprosjekter på bek.no.

I denne annerledes hverdagen er mange av våre handlinger, interaksjoner og opplevelser flyttet til digitale plattformer. Mye skjer i sanntid – møter, konserter, undervisning, spilling, utstillingsbesøk, foredrag og så videre. Sanntid, eller «real-time», er den faktiske tiden en prosess eller hending går for seg. I år 2000 var kraftig og stabilt internett, samt gratis hosting for kunstneres nettsider, viktige argument for at BEK ble til. Disse tjenestene muliggjorde helt nye former for samarbeid, som kunne foregå i sanntid over internett. I 2000 arrangerte BEK workshopen «Så jævla sanntid», hvor sanntids videoprosessering ble utforsket og kulminerte i en live, sanntids videojam. Den gang spilte tittelen på at alt skulle være «så jævla sanntid» – sanntid var den nye hypen. Akkurat nå ønsker kanskje mange av oss litt mer av den fysiske virkeligheten, enn den i «så jævla sanntid» over nettet. Vi ser frem til å presentere kunst- og teknologiprosjekter fra BEK digitalt fremover, og gleder oss enormt til vi ses IRL igjen!

Og apropos hosting- og strømmetjenester i disse dager: Visste du at den aller første Vimeo-serveren stod på BEK?

/55\ Så Jævla Sanntid
En ukes workshop med fokus på tekniske og kunstnerisk/kreative aspekter ved programvaren «Nato» for sanntids videoprosessering. Ledet av Hans Christian Gilje. Workshopen kulminerte i en helaftens videojam på Det Akademiske Kvarter.
– fra BEKs årsrapport 2000


Se andre presentasjoner og prosjekter i Så jævla sanntid-serien her.
Plakatdesign av Luke Drozd.