Arrangement

Rester og spor

USF Visningsrommet 05.12.2014 18.0014.12.2014 17.00

Publisert

Tid, sted, minne, rom, bevegelser, bilder og lyd er grunnelementene i alles kunstprosjekter. Welsh og Lossius har samarbeidet på en rekke ulike prosjekter siden tidlig 2000 tallet, mens Bull.Miletic har jobbet som enhet siden deres første samarbeid i San Francisco på begynnelsen av 2000-tallet.

Bull og Miletic viser installasjonen “Peripherique” bestående av to videofilmer spilt inn fra en bil kjørende rundt Paris’ ringvei i to retninger. Filmene vises sammen med en LP plate som går i loop.

Jeremy Welsh viser “Tracings”, et videoarbeid laget som en del av Re:place prosjektet. Filmen ble spilt inn på den nedlagte Spode keramikkfabrikk i Stoke on Trent, Storbritannia, og består av nærbilder av gipsformene som ble brukt i produksjonen av keramiske gjenstander. Den fokuserer bokstavelig på spor og rester i lageret der tusenvis av gamle gipsformer er stablet.

Lossius og Welsh viser en ny installasjon “The Atmospherics part 2 (flags, flames, smoke and bridges)” som er en del av det pågående prosjektet “The Atmospherics: River Deep, Mountain High”. Dette prosjektet handler også om tid, sted og rom, som utforskes gjennom surroundlyd og høyoppløselig video. Første del av dette prosjektet ble presentert i begynnelsen av november på Stiftelsen 3,14 i Bergen under tittelen “The Place Sound Builds In Passing”.

Støttet av: Norsk Kulturråd, Bergen Kommune, Billedkunstnernes vederlagsfond, BEK (Bergen senter for elektronisk kunst).