Generelt

Open Call: Arbeidsopphold på BEK vår 2024

BEK 05.12.2023 07.01.2024

Publisert

Om du er i gang med et kunstprosjekt som krever arbeid med lyd, bevegelige bilder eller elektronikk, er du velkommen til å søke om 2-6 ukers arbeidsopphold i BEKs studioer og prosjektrom. Søknadsfrist er 7. januar 2024.

Søknadsfristen 7. januar gjelder opphold i perioden 1. februar–30. juni 2024. 

Vi kommer senere til å lyse ut opphold i perioden 7. august–17. desember 2024, med søknadsfrist 11. juni 2024.

Du kan søke om arbeidsopphold i lydstudio, videostudio og/eller elektronikklaben. Trenger du å teste ut noe mer plasskrevende under arbeidsoppholdet, kan du bruke prosjektrommet vårt for en kortere periode etter avtale. 

Vi inviterer profesjonelle kunstnere til å søke, og prioriterer prosjekter som tar i bruk teknologi på utforskende vis og/eller undersøker forholdet mellom teknologi, kunst og samfunn. Vi tilbyr gratis bruk av studioer med tilhørende utstyr der forutsetningen er at kunstnerne jobber selvstendig. Etter nærmere avtale kan vi gi veiledning for ditt prosjekt mens du jobber hos oss.

Merk at vi kun tilbyr våre fasiliteter og ressurser, og at vi ikke dekker kostnader til reise, opphold eller prosjekt. BEK kan gi aktuelle søkere intensjonsavtale.

Send søknad på norsk eller engelsk til resources@bek.no med «Open Call: vår 24» i emnefeltet, og legg ved en samlet pdf som inneholder følgende:

– en kort prosjektbeskrivelse (maks 300 ord)
– CV
– portfolio med tidligere arbeider
– ønsket studio (lydstudio og/eller videostudio)
– ønsket tidsperiode

Tilgjengelighet

BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.no om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.

Mer om fasilitetene:

LYDSTUDIO
BEK tilbyr et fleksibelt lydstudio for komponering, miksing og opptak. Rommet er utstyrt med to Genelec 8050 monitorer og en sub, og en A&H analog mikser, monitorkontroller, en RME Digiface med Ferrofish 16A ADDA interface. Høytalerne i rommet kan enkelt tilpasses det prosjektet ditt behøver, som kvadrofonisk eller 5.1. For større eksperimenter med flerkanalslyd anbefaler vi at du også booker prosjektrommet og setter opp våre ni Genelec 8040 eller våre fire NNNN Comium 30 med Devor 23 sub til ditt behov. Du kan enten benytte lydstudioets system med programvare som Ableton Live, Pro Tools, Max/MSP, Reaktor, Supercollider, Reaper og Izotope suite – eller ta med din egen laptop og annet lydutstyr og plugge deg inn. I forlengelsen av lydstudio har vi bl.a. forskjellig mobilt feltopptaksutstyr og mikrofoner, inkludert flerkanals lydopptaker og ambisonics-mikrofoner.

VIDEOSTUDIO
Vårt videostudio er optimalt for arbeid med video- og animasjonsprosjekter. Studioet er utrustet med to 5K Apple-skjermer, to aktive høyttalere i stereo, mulighet for 5.1 og en Mac Studio 2022 med tilgang til redigeringsprogram som Adobe Creative Cloud, Final Cut Pro, DaVinci Resolve og lydredigering i Pro Tools, Ableton Live, Max/MSP og Reaper. Man kan også enkelt jobbe på sin egen laptop ved å koble til høyttalere og skjermer. I tillegg har vi stativer til lys, DJI Ronin gimbal, Canon Mark III og Sony A1 kamerasystemer.

ELEKTRONIKKLAB
I elektronikklaben kan du jobbe med fabrikkering og modifisering av elektronikk. Vi har loddestasjoner med justerbar temperatur, forstørrelseglass, oscilloskop, Dremel-driller med tilbehør, drillpresse og mye annet. Vi har et mindre lager av komponenter, potmetere, servos, sensorer, koblingsbrett, rPIs og Arduinos.

PROSJEKTROM
Vi har et stort prosjektrom (71,6 m2) som enkelt kan gjøres om til to mindre (42,2 m2 + 29,4 m2) ved hjelp av en skillevegg. I prosjektrommet er det gulvplass og godt med dagslys, og det er installert flatskjerm og projektor.

BIBLIOTEK
Vi har et oppdatert bibliotek med bøker og tidsskrifter innenfor samtidskunst, lydkunst, elektronikk, maskinlæring m.m. Dette kan du fordype deg i under oppholdet.

Bilder: 1) Mark IJzerman & Sébastien Robert i lydstudio, foto Mark IJzerman; 2) Marcel del Castillo i videostudio, foto Marcel del Castillo; 3) Emily Adomah i lydstudio, foto BEK; 4) Al Skua i elektronkklaben, foto BEK; 5) Sugano Matsusaki & Jonas Beile i lydstudio, foto Sugano Matsusaki; 6) Mark IJzerman & Sébastien Robert i lydstudio, foto Mark IJzerman; 7) Miri Levi organiserer BEKs bibliotek, foto BEK