Kunngjøring

Open Call: arbeidsopphold på BEK, høst 2023

BEK, C. Sundts gate 55 03.05.2023 28.05.2023

Publisert

Om du er i gang med et kunstprosjekt som krever arbeid med lyd eller bevegelige bilder, er du velkommen til å søke om 2–6 ukers arbeidsopphold i BEKs lyd- eller videostudio. Søknadsfristen er 28. mai 2023.

Søknadsfristen gjelder opphold i perioden 7. august–17. desember 2023. Du kan søke om arbeidsopphold i lydstudio eller videostudio.

Vi inviterer profesjonelle kunstnere til å søke, og prioriterer prosjekter som tar i bruk teknologi på utforskende vis og/eller undersøker forholdet mellom teknologi, kunst og samfunn. Vi tilbyr gratis bruk av studioer med tilhørende utstyr der forutsetningen er at kunstnerne jobber selvstendig. Etter nærmere avtale kan vi gi veiledning for ditt prosjekt mens du jobber hos oss.

Merk at vi kun tilbyr våre fasiliteter og ressurser, og at vi ikke dekker kostnader til reise, opphold eller prosjekt.

Send søknad på norsk eller engelsk til resources@bek.no med ”Open Call: høst 23” i emnefeltet, og legg ved en samlet pdf som inneholder følgende:

– en kort prosjektbeskrivelse (maksium 300 ord)
– CV
– portfolio med tidligere arbeider
– ønsket studio (lydstudio og/eller videostudio)
– ønsket tidsperiode

Tilgjengelighet

BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.no om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.

Mer om fasilitetene:

LYDSTUDIO
BEK tilbyr et moderne lydisolert og fleksibelt lydstudio for komponering/miksing av lyd og enkle opptak. Rommet er i utgangspunktet utstyrt med et 5.1 høyttaleroppsett med sub samt stereomonitorer, og det er enkelt å gjøre om til den høyttalerkonfigurasjonen ditt prosjekt behøver. For større eksperimenter med flerkanalslyd anbefaler vi at du også booker prosjektrommet og setter opp våre åtte Genelec 8040 eller seks Genelec 8020 med Subwoofer til ønsket konfigurasjon. Du kan enten benytte lydstudioets system med programvare som Ableton Live, Pro Tools, Max, Supercollider, Reaper og Izotope suite – eller ta med din egen laptop og plug deg inn. I forlengelsen av lydstudio har vi bl.a. forskjellig mobilt feltopptaksutstyr og mikrofoner.

VIDEOSTUDIO
Vårt videostudio er optimalt for å jobbe med video- og animasjonsprosjekter. Studioet er utrustet med to 5K-skjermer og to aktive høyttalere, mulighet for 5.1 og en Mac Studio 2022 med tilgang til redigeringsprogram som Adobe Creative Cloud, Final Cut Pro, Dragonframe, DaVinci Resolve og lydredigering i Pro Tools og Reaper. Man kan også enkelt jobbe på sin egen laptop ved å koble til høyttalere og skjermer. I tillegg har vi ARRI studiolys, stativer, DJI Ronin gimbal, Canon og Sony kamerasystemer.

BIBLIOTEK
Vi har et oppdatert bibliotek med bøker og tidsskrifter innenfor samtidskunst, lydkunst, elektronikk, maskinlæring m.m. Dette kan du fordype deg i under oppholdet.

Foto: 1) Maia Urstad i arbeidsopphold på BEK, detalj; 2) Amber Ablett i lydstudio; 3) “Land Bodies, Decomposing Mass” av Ingrid Bjørnaali, Fabian Lanzmaier og Maria Simmons under utvikling på BEK; 4) Åse Løvgren i 8K-videostudio; 5) Ben Babbitt i lydstudio.