Future DiverCities

«Now I see things for the way it is» av Aske Thiberg

"Den latente byen" på Bergen Kjøtt 12.11.2020 29.11.2020

Publisert

Now I see things for the way it is (2019)
Aske Thiberg
HD video, 29:54 min.

For noen år siden oppdaget Thiberg et online chatterom for ungdom som hadde isolert seg selv ved å holde seg innendørs. Han bestemte seg for å lage et kunstverk som gjenskapte brukernes soverom i 3D-animasjon ved å bruke bilder og beskrivelser som hadde blitt sendt i chatten. I videoen er disse rommene brukt, og en karakter er plassert i hvert rom. De snakker og synger om forskjellige aspekter ved å være alene eller føle seg ensom i dagens samfunn. Gjennom protagonistenes monologer kommer ulike grunner til utenforskapet til syne, som dårlig selvfølelse, sosial angst, lønnsslaveri og inceldom.

Aske Thiberg (f. 1994 i Stockholm) er en svensk-dansk kunstner bosatt i København, der han holder på med sin master i billedkunst. Han arbeider med animerte videoer og tekst, der 3D-animerte karakterer uttrykker sine indre tanker og drømmer, mens de er iscenesatt i isolerte digitale rom. Ensomhet, aggresjon og selvopptatthet er noen tilbakevendende temaer. Nylig ble Thibergs separatutstilling Ingen problemer vist ved Sydhavn Station, et sted han driver sammen med 11 andre kunstnere. Hans arbeid har også blitt vist ved steder som Nikolaj Kunsthal, Aarhus Kunsthal, Galleri Susanne Ottosen og Den Frie Udstillingsbygning.

Aske Thibergs hjemmeside.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.