Arrangement

Moviestar i Stedelijk Museum s-Hertogenbosch

SMS 22.09.2010 19.3031.10.2010 17.00

Publisert

Moviestar from marieke v on Vimeo.

I “Moviestar” får besøkende se foran og bak kulissene i en merkelig verden. De kan se seg selv på en stor skjerm som skuespiller i en film omgitt av monstre, UFOer og andre surrealistiske hendelser, hvor de spiller en rollekarakter, og kontrollere filmatiske hendelser og hvordan dette skjer “realtime”, der og da. Det er gjort mulig ved å kombinere gamle og nye teknikker innen film og animasjon.

Installasjonen er en hyllest til den unge historien av spesialeffekter, som gjennom årene har utviklet seg i høyt tempo. Den første bruken av spesialeffekter åpnet plutselig muligheter for filmskapere med et lavt budsjett til å realisere sine fantasier, og å lage filmer ved å sette sammen ulike filmede scener, og blande animasjon med ekte innspillinger.

Dette var hva Sid & Marty Kroft gjorde, da de startet filmstudio i sin egen garasje på slutten av 1970-tallet, der de brukte leire, tre og hageredskaper for å lage filmsettet til sin egen serie “Land of the Lost”. I denne serien reiser en familie gjennom et smutthull i tiden, og setter seg fast i en fremmed verden der fortid og fremtid møtes. Mens de blir jaget av dinosaurer og hjemsøkt av fremmede, prøver de å finne veien tilbake til den verden de kom fra. De har oppholdt seg i en “enegmatic” sone, der tid og sted er ukjente faktorer, men innser snart at de kan finne veien tilbake ved å oppdage betydningen mellom fortid, nåtid og fremtid.

http://moviestar.marieke.nu
http://www.sm-s.nl