Future DiverCities

«Mellom folk & dyr i Bergen» med Yngvild Færøy & Søssa Jørgensen

"Latent City - Invisible Fields #2" på Bergen Kjøtt 29.11.2020 14.0029.11.2020 17.00

Publisert

Mellom folk & dyr i Bergen
Yngvild Færøy & Søssa Jørgensen
Live radio (med publikum)

Er mennesket hundens beste venn? Kan det urbane nabolaget inkludere plankton, rotte og ku? Og hva har arkeologer og måker til felles? Vi spisser ørene og lytter til bydyret, går på knokkeljakt i fortidas Bergen og snuser på framtidsbyen – med fabulerende høyttenkning, ubesvarte spørsmål og oppmerksom lytting. Folk & dyr er en plattform for å dele og diskutere spørsmål om menneskers og dyrs sameksistens, denne gangen i et lydunivers hentet fra Bergen by.

Mellom folk & dyr i Bergen er støttet av Fritt Ord og BEK.

Foto: Anu Vahtra.

Yngvild Færøy (f.1970 i Notodden) og Søssa Jørgensen (f. 1968 i Oslo) har gjennom en årrekke jobbet med lydkunst, radio og performance. Som kjernen i lydkunstkollektivet BallongMagasinet, var de viktige bidragsytere til 90- tallets lydkunstscene. Bl.a. leverte de en rekke radioprogrammer, hørespillproduksjoner, utstillinger og utgivelser i Norge og internasjonalt, i samarbeid med bl.a. OCA, NIFCA, NRK, NOTAM, Sveriges Radio, Torpedo forlag, RadiOrakel, Konsthall C og Galleri F15. De siste årene har de jobbet med dokumentarisk lyd og sosialt orienterte prosjekter. Siden 2017 har de tematisert forholdet mellom mennesker og dyr i kunstprosjektet og podkastserien Folk & Dyr.

Les og hør mer på Soundcloud: Færøy / Jørgensen og  Folk & Dyr

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.