Arrangement

Lansering av musikkappen BITWaves2

Bergen Offentlige Bibliotek, Noterom 24.02.2018 13.0024.02.2018

Publisert

Den helt nye versjonen av musikkappen og komposisjonsverktøyet BITWaves lanseres lørdag 24. februar. BITWaves2 er programmert og designet av Stian Remvik ved BEK, og er laget på bestilling av BIT20 Ensemble for sitt komposisjonsprosjekt Vi komponerer! Lanseringen finner sted på Bergen Offentlige Bibliotek, hvor Remvik sammen med BIT20 Ensembles Ole André Farstad vil presentere appen. Etter presentasjonen inviteres alle med for å lage små komposisjoner ved å bruke appen. Du kan sample lyder som du selv samler rundt omkring på biblioteket, synge inn eller lage andre lyder. Til slutt spilles alle komposisjonene av i en felles presentasjon. Ta med telefon eller nettbrett!

Med BITWaves2 kan du ta opp lyd, og spille av lydene gjennom å føre fingrene over skjermen. I denne nye versjonen kan du også spille polyfonisk ved å bruke flere fingre samtidig. Ved å bevege fingrene over skjermen, kan du gjøre lydene mørkere og saktere. Hvordan høres lyden av et klirrende vannglass ut når lyden blir mørk og langsom? Helt nytt i denne versjonen er at du kan lage komposisjoner ved å sette lydene sammen i sekvens, og at du kan lagre de og spille de av.

BITWaves2 legger opp til leken og personlig komponering og avspilling fordi du i sekvensdelen ikke blir «styrt» av et grid. Musikkappen lar også oss som ikke kan spille instrumenter eller lese noter lage musikk av lyder vi selv lager og som finnes rundt oss.

BITWaves ble utviklet av Stian Remvik ved BEK i 2015, som en musikkapp for BIT20 Ensemble til bruk i komposisjonsprosjekt og musikkproduksjon. BITWaves2 er finansiert av BIT20 Ensemble, og skal primært brukes i undervisning og formidling rettet mot barn og unge. Appen er gratis og er tilgjengelig for nedlasting for både iOS og Android enheter.

Last ned BITWaves2 for iOS på Apple Store her.
Last ned BITWaves2 for Android på Google Play her.

Her finner du mer informasjon om lanseringen på Bergen Offentlige Bibliotek.
Mer info om BIT20 Ensemble og Vi komponerer! her.