Utvikling

Lansering av lydguiden Ord bilder tanker objekter

Bibliotek for kunst og design, Universitetsbiblioteket i bergen, Møllendalsveien 61 10.10.2017 10.10.2017

Publisert

Stian Remvik ved BEK har designet og programmert appen Ord bilder tanker objekter, en stedsspesifikk lydguide laget av Vilde Salhus Røed til Bibliotek for kunst og design, Universitetsbiblioteket i Bergen. Fra tirsdag 10.oktober kl. 12 vil lydguiden være tilgjengelig på iPader til bruk i biblioteket, samt for nedlasting på App Store og Google Play.

Ord bilder tanker objekter

Ord bilder tanker objekter er et kunstprosjekt og en stedsspesifikk lydguide laget av Vilde Salhus Røed til Bibliotek for kunst og design, Universitetsbiblioteket i Bergen. Lydguiden tar deg med rundt i biblioteket, med Dewey desimalklassifikasjon som rammeverk og med bakgrunn i Vildes personlige erfaringer, assosiasjoner og interesseområder.

Problemet med å skulle strukturere og klassifisere all kunnskap. Hvordan klassifiserer man det som per definisjon er forut? Les: Kunsten som avantgarde. Hva er egentlig forholdet mellom kunstutdanningens integritet og akademisering? Kunstbiblioteket som linse for å se på kunsthistorien. Kunstens materialitet er uunngåelig. Hvordan forholder den fysiske boken seg til digitalisering? Hva har digital og fysisk flytting å si for bøkene, biblioteket og hvordan vi bruker det?


Lydguiden består av 10 kapitler, de fleste er lydspor og et par er videospor. Du kan velge å høre så mange kapitler du vil den ene dagen, og kanskje flere en annen gang du besøker biblioteket. Mens du lytter til guiden kan du når som helst velge å sette på pause, for eksempel dersom du trenger mer tid på deg til å finne det stedet eller den boken det snakkes om.

iPad’er med lydguiden på finnes til bruk i biblioteket, og det anbefales deg å bruke disse. Dersom du ønsker å bruke din egen smarttelefon, nettbrett eller annet, sørg for at enheten ikke går i dvale.
Du kan laste ned appen Ord bilder tanker objekter App Store for iOS her eller fra Google Play for Android her.

Manus: Vilde Salhus Røed
Manuskonsulent: Julie Lillelien Porter/Lydgalleriet
Engelsk oversettelse: Julie Lillelien Porter
Fortellerstemme: Vilde Salhus Røed
Andre stemmer, i kronologisk rekkefølge: Christian Christiansen, Ragnhild Ingedatter Gjøen, Mattias Arvastsson, Elise Alexandersson, Klara Sofie Ludvigsen, Sandra Perez Møystad
Plasting av bok: Aurora Solberg
Lydopptak: Vilde Salhus Røed
Lydredigering: Thorolf Thuestad, Vilde Salhus Røed
Videoopptak: Mattias Arvastsson
Video fra youtube.com: «A Voyage on the North Sea» av Marcel Broodthaers (London 1974)
Videoredigering: Mattias Arvastsson, Vilde Salhus Røed
Appdesign og programmering: Stian Remvik

Takk til Sigrun Ask, Trond Søbstad, Aurora Solberg, Klara Sofie Ludvigsen og Kari Fauskanger ved Bibliotek for kunst og design, Universitetsbiblioteket i Bergen, Lars Ove Toft og BEK – Bergen senter for elektronisk kunst, Stephan Meidell, og Davide Bertolini ved Griegakademiet – Institutt for musikk, Universitetet i Bergen.

Prosjektet har blitt til med støtte fra Fond for lyd og bilde, Norsk kulturråd, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.