Arrangement

Kunstnerpresentasjon ved Lisa Pacini og Christine Istad: Sola

BEK 07.03.2013 12.0007.03.2013 13.30

Publisert

The Sunrunners er de to kunstnerne Lisa Pacini og Christine Istad.
Pacini and Istad tok Sola på en fire dagers roadtrip fra Oslo til Tromsø. Tromsø er uten sol fra 22. november til 21. januar. Sola er livgivende og skaper positive følelser. Vi ønsket å fremkalle minnet om sola i mørke-tiden. Sola har hengt på fasaden til Tromsø Kunstforening fra november 2012 til februar 2013.
Sola er et lysende rundt solobjekt, 3 m i diameter, som lyser og pulserer i ulike varme fargetoner som en monumental lampe. Den kraftige belysningen inne i lys-objektet endrer farge fra rosa, rød, gul, hvit og tilbake igjen. Lysobjektet er konstruert av aluminium og pvc-duk. Den er opplyst med LED både innvendig og bak objektet. Sola lyser døgnet rundt.
Kunstnerne fraktet den lysende Sola på en bil fra Oslo Liftutleie til Tromsø, med stopp i byer og tett-steder underveis; Oslo, Hamar, Lillehammer, Øyer, Trondheim, Mo i Rana, Polarsenteret, Fauske, Bodø, Narvik, Bardufoss, Sjøvegen og Tromsø. Kunstnerne møtte publikum underveis og stilte alle det samme spørsmålet: Hvordan opplever du mørketiden i Norge?
Distansen er 1623 km og vi kjørte på isete veier som hadde utfordret den mest erfarne sjåfør. Sola ble montert på fasaden til Tromsø Kunstforening, hvor den hengte helt til den ordentlige sola kom tilbake i februar.
15. februar vil sola bli fraktet på Hurtigruten, M/S Nordkapp fra Tromsø til Kirkenes og deretter til Bergen.
Sola blir montert øverst på soldekk. Kunstnerne filmer hele reisen.
I slutten av september 2013 vil Sola bli montert på fasaden til The Tent i London under London Design Festival. Sola vil representere 100% Norway, kuratorer er Henrietta Thompson og Benedicte Sunde (DogA).
Oktober 2013 til april 2014 skal Sola henge på fasaden på kulturhuset i Rjukan, stedet som er uten sol i 6 mnd.
artubeart.blogspot.no
Besøk prosjektets blogg: http://www.artubeart.blogspot.no
Alle bilder: Kunstnerne.
Kunstnernes websider:
www.lisapacini.org
www.christine-istad.no