Utvikling

Kommer: Verktøykassen

BEK 21.02.2019 31.05.2019

Publisert

Verktøykassen er BEKs nye møteplass for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det blir lav terskel for deltakelse, og høy hands-on faktor. Spillutvikler og programmerer Stian Remvik leder Verktøykassen, som vil foregå omtrent hver 3. uke utover våren. Det blir et nytt «dagens tema» for hver gang, og i tillegg kan deltakere komme med innspill eller spørsmål som tas opp i fellesskap.

Første Verktøykasse vil foregå 21. – 22. februar og har tema micro:bit.

BBC micro:bit er en håndholdt programmerbar mikro-datamaskin som kan brukes til alt fra roboter til musikkinstrumenter. Den kan kodes fra alle nettlesere i Blocks, Javascript, Python, Scratch og mer, ingen programvare er nødvendig. Her er lenke for å komme i gang.

Verktøykassen er åpen for alle. Klokkeslett og mer detaljer blir annonsert senere. Følg med!

Om Stian Remvik

Stian Remvik er spillutvikler og programmerer, og har siden 2013 vært tilknyttet BEK på frilansbasis. Remvik er utdannet med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2010), og har tilegnet seg kunnskap om og erfaring med programmering og implementering av tekniske løsninger i kunstprosjekt på BEK. I 2018 lanserte han spillet GumGun, og har de seneste årene utviklet og vist egne dataanimasjoner i utstillinger. Remvik har utviklet flere app’er, blant annet BITWaves for BIT20 Ensemble og app for forestillingen Post-Capitalistic Auction, og i nærmeste fremtid lanseres appen for Siljustøl ved KODE – Museum og komponisthjem i Bergen.

Stian Remviks hjemmeside.