Arrangement

Hauan og Urstad: SPRANG

Visningsrommet USF 03.02.2017 18.0019.02.2017 00.00

Publisert

Utstillingsåpning fredag 3. februar kl. 18.00 -20.00. Utstillingen åpnes av Gunnar Danbolt. Se Visningsrommet USFs hjemmeside for åpningstider i utstillingsperioden.

Utgangspunktet for verket SPRANG er hentet fra gammel kunnskap. Her møter den urgamle, tekstile teknikken sprang lydlige fenomen som overtoner, lydbølger og vibrasjon basert på Pytagoras’ teorier om akustikk og geometri. Sprang som tekstil teknikk har vært kjent i Norden helt fra bronsealderen. Den er en måte å konstruere et stoff på ved bruk av oppspente tråder og kan minne om en enkel form for vev hvor det kun er renning.

Maia Urstad og Hilde Hauan har siden 2007 samarbeidet om en rekke fiberoptiske lydinstallasjoner, med visninger på blant annet Lydgalleriet i Bergen, Intervall – Bergen Rådhus initiert av Curate.no, Article Biennalen i Stavanger, Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Nordnorsk Kunstmuseum og SOFT galleri i Oslo.
Utstillingen i Visningsrommet USF er den tiende i rekken og markerer også at det er ti år siden deres første felles utstilling på Kaunasbiennalen fant sted ved Nasjonalmuseet i Kaunas i 2007.

Hilde Hauan er fra Tromsø og arbeider i Bergen. Hun er kunstner og professor på Fakultet for kunst, musikk og design, UiB.Hun har utstillingserfaring fra en rekke land.
www.hildehauanjohnsen.no

Maia Urstad bor og arbeider i Bergen. Hun har bak seg en lang rekke audiovisuelle utstillinger i inn- og utland, sist på Radiorevolten i Halle, Tyskland og ved Foundation PROA i Buenos Aires. ´
www.maia.no

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Hordaland fylkeskommune, BEK – Bergen Senter for Elektronisk Kunst og KHiB.

——
Foto: Svein Ove Kirkhorn